Pierre-Emerick Aubameyang regretă plecarea de la FC Barcelona, iar concurența de la Chelsea îl face să ia în calcul revenirea în LaLiga.

Pierre-Emerick AubameyangFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pierre-Emerick Aubameyang vrea să se întoarcă la Barcelona - Totul depinde de transferul lui Memphis Depay

Deși făcuse o jumătate de sezon de senzație la Barcelona, problemele financiare ale clubului i-au făcut pe catalani să îl cedeze pe Aubameyang la Chelsea pentru suma de 12 milioane de euro.

Gabonezul nu a strâns foarte multe minute și a marcat un singur gol pentru formația de pe Stamford Bridge.

Chelsea s-a mișcat intens pe piața transferurilor atât în vara anului 2022, cât și în această iarnă, iar concurența pentru postul de atacant îi dă mari bătăi de cap lui Aubameyang.

Acesta a mai evoluat în Premier League pentru Arsenal, însă nu s-a adaptat sub nicio formă sub comanda lui Graham Potter. Inițial, Auba venise la Chelsea datorită relației foarte bune pe care o are cu Thomas Tuchel, însă antrenorul german a fost demis la scurt timp după sosirea sa în Premier League.

Chiar zilele acestea, Chelsea l-a împrumutat pe Joao Felix până în vară, lucru care face concurența și mai acerbă în compartimentul ofensiv.

Conform Sport.es, Aubameyang a discutat inclusiv cu Xavi pentru a reveni la Barcelona, precizând că ar accepta orice propunere salarială ar veni din partea clubului din LaLiga.

În precedenta sa aventură pe Camp Nou, Aubameyang a marcat 13 goluri și a oferit o pasă decisivă în cele 24 de apariții.

Barcelona are doar doi atacanți pur sânge, Robert Lewandowski și Memphis Depay, iar posibila revenire a lui Aubameyang depinde de olandezul Depay.

Cotidianul MARCA precizează că Barcelona și Atletico Madrid sunt în discuții avansate pentru împrumutul lui Memphis Depay. Dacă acesta într-adevăr ar pleca pe Wanda Metropolitano, atunci ar exista șanse ca Aubameyang să vină înapoi la Barcelona.