Echipa naţională de fotbal U21 a României, pregătită de Emil Săndoi, se va afla în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor turneului final pentru UEFA EURO 2023. Evenimentul va avea loc marţi, 18 octombrie, de la ora 19:00, în incinta Ateneului Român din București.

Echipa nationala de fotbal U21 a RomanieiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele 16 echipe naţionale vor fi împărţite în 4 grupe. Primele două clasate se vor califica mai departe în faza sferturilor de finală.

EURO 2023 U21 - Cum arată urnele la tragerea la sorți

Urna 1: Spania, Portugalia, Germania, Franţa

Urna 2: Ţările de Jos, Anglia, Italia, România (poziţia B1)

Urna 3: Croaţia, Elveţia, Belgia, Cehia

Urna 4: Ucraina, Norvegia, Israel, Georgia (poziţia A1).

De știut:

Turneul final va fi organizat în România în două oraşe, Cluj-Napoca şi Bucureşti, fiecare oraş urmând a fi gazda unei grupe. Acesta se va desfăşura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua şi Giuleşti, din Bucureşti, şi „Dr. Constantin Rădulescu” şi Cluj Arena, din Cluj-Napoca.

Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiţiei se va desfăşura în Georgia, potrivit FRF.

Ediţia din 2023 va stabili şi echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franţa este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franţei.