UEFA a anunţat, vineri, că Thibaut Courtois, Karim Benzema şi Kevin de Bruyne sunt fotbaliştii nominalizaţi pentru titlul de Jucătorul Anului în sezonul 2021/2022.

UEFA, logoFoto: Peter Schatz / Alamy / Alamy / Profimedia

Karim Benzema (Real Madrid) a fost ales jucătorul sezonului 2021/2022 în Champions League. Belgianul Courtois (Real Madrid) a fost jucătorul finalei Champions League, iar De Bruyne (Manchester City) a fost inclus al treilea an consecutiv în top 3 nominalizaţi (a fost ales jucătorul sezonului în Premier League).

Cum s-au clasat ceilalţi nominalizaţi pentru Jucătorul UEFA al Anului:

4 Robert Lewandowski (Bayern, Barcelona & Polonia) – 54 puncte

5 Luka Modrić (Real Madrid & Croaţia) – 52

6 Sadio Mané (Liverpool, Bayern & Senegal) – 51

7 Mohamed Salah (Liverpool & Egipt) – 46

8 Kylian Mbappé (Paris & Franţa) – 25

9 Vinícius Junior (Real Madrid & Brazilia) – 21

10 Virgil van Dijk (Liverpool & Olanda) – 19

11 Bernardo Silva (Manchester City & Portugalia) – 7

12 Filip Kostić (Eintracht Frankfurt & Serbia) – 7

13 Lorenzo Pellegrini (Roma & Italia) – 5 points

14 Trent Alexander-Arnold (Liverpool & Anglia) – 2

15 Fabinho (Liverpool & Brazilia) – 1.

Lista de 15 a fost selectată de grupul de studiu tehnic al UEFA. Jucătorii din top 3 au fost aleşi de un juriu format din cluburile care au participat în sezonul 2021/2022 în Champions League, Europa League şi Conference League şi un grup de jurnalişti selectaţi de European Sports Media.

Membrii juriului au acordat cinci puncte pentru primul clasat în preferinţele lor, trei puncte pentru al doilea şi un punct pentru al treilea. Antrenorii nu au putut vota jucători din echipa lor.

Câştigătorul va fi anunţat, alături de câştigătorii premiilor pentru Antrenorul Anului în fotbalul masculin, Jucătoarea Anului şi Antrenorul Anului în fotbalul feminin, în data de 25 august, la Istanbul, la ceremonia de tragere la sorţi a grupelor Champions League.

Pentru titlul de Antrenorul Anului în fotbalul masculin sunt nominalizaţi Carlo Ancelotti, Pep Guardiola şi Jurgen Klopp, scrie News.ro.