Confederaţia Africiil la Fotbal (CAF) a cerut UEFA să deschidă o anchetă împotriva lui Aurelio De Laurentiis, preşedintele clubului Napoli, care a spus că nu mai vrea să transfere jucători africani care vor să evolueze la Cupa Africii pe Națiuni.

Aurelio De LaurentiisFoto: Vincenzo Izzo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un comunicat de presă, organismul reprezentativ al fotbalului african s-a declarat „consternat de remarcile iresponsabile şi inacceptabile” făcute de şeful clubului napolitan şi a cerut deschiderea unei anchete împotriva italianului, scrie News.ro.

„Comentariile lui De Laurentiis sunt susceptibile de a intra sub incidenţa articolului 14 din Regulamentul disciplinar al UEFA. CAF îndeamnă, aşadar, UEFA să deschidă o anchetă disciplinară împotriva acestuia”, subliniază Confederaţia în comunicatul de presă, care nu omite să amintească ulterior este una dintre principalele competiţii la nivel mondial.

Articolul 14 în cauză spune: „Orice persoană care intră sub incidenţa articolului 3 care încalcă demnitatea umană a unei persoane sau a unui grup de persoane din orice motiv, inclusiv culoarea pielii, rasă, religie, origine etnică, sex sau orientare sexuală, suportă o suspendare de cel puţin zece meciuri sau o perioadă determinată, sau orice altă sancţiune adecvată”.

Aurelio de Laurentiis nu vrea să mai transfere jucători care doresc să participe la Cupa Africii pe Națiuni

Napoli va angaja noi jucători africani doar dacă acceptă să nu participe la Cupa Africii a Naţiunilor, competiţie organizată de obicei în sezon, a afirmat preşedintele clubului italian, Aurelio de Laurentiis.

„Nu-mi mai vorbiţi despre fotbalişti africani. Le doresc numai bine, dar ori îmi semnează o renunţare pentru a participa la Cupa Africii, ori altfel (...) nu o să-i am niciodată la dispoziţie. Suntem idioţii care plătim salariile pentru a-i trimite să joace pentru alţii”, a spus liderul napolitan în cadrul unui program difuzat marţi seară de site-ul economic, Wall Street Italia.