FC Barcelona nu i-a prelungit contractul lui Dani Alves, dar fundașul brazilian și-a găsit o nouă echipă: cel mai titrat jucător din istoria fotbalului (41 de trofee cucerite) va juca la UNAM Pumas.

Dani Alves, in vremea cand juca pentru BarcelonaFoto: Matthias Oesterle / Zuma Press / Profimedia

Ajuns la 39 de ani, Dani Alves a semnat o înțelegere valabilă până în iunie 2023 cu formația care a terminat pe locul 11 în ultimul sezon din Mexic și care are în palmares șapte titluri de campioană.

Dani Alves a jucat la Barca timp de opt sezoane, între 2008 şi 2016, a cucerit șase titluri de campion, trei Champions League, trei Mondiale ale Cluburilor, trei Supercupe ale Europei, patru Cupe ale Spaniei și patru Supercupe. Brazilianul a fost readus pe Camp Nou în noiembrie 2021 pentru a-l ajuta pe Xavi (a înscris un gol și a oferit cinci pase decisive, în 15 meciuri disputate).

Bahia, Sevilla, Juventus, PSG și Sao Paulo sunt echipele pentru care a mai jucat Dani Alves.

Dani Alves crede că Barcelona nu știe să-și trateze vedetele

Cu prelungirea contractului imposibil de realizat din cauza problemelor financiare, Dani Alves a fost nevoit să plece de pe Camp Nou. Acest aspect l-a deranjat pe fundașul de legendă al Barcelonei, care a criticat abordarea clubului catalan.

„Nu sunt trist. Am plecat fericit pentru că m-am întors la Barcelona. Am visat cinci ani să revin. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost cum a fost gestionată plecarea mea.

De când am ajuns, am spus foarte clar că nu mai sunt un tip de 20 de ani și că îmi doresc ca lucrurile să se facă direct, dar acest club a avut multe probleme în ultimii ani.

Barcelonei nu-i pasă de oamenii care au făcut istorie pentru club. Ca fan pe viață al acestei echipe, aș vrea ca Barcelona să gestioneze lucrurile altfel" - Dani Alves, conform The Guardian.