Proaspăt campion cu AC Milan, Zlatan Ibrahimovic a fost operat la genunchiul stâng şi va lipsi între „şapte şi opt luni”. În vârstă de 40 de ani, atacantul suedez nu a precizat încă dacă se va retrage din activitate, scrie AFP.

Zlatan IbrahimovicFoto: Francesco Scaccianoce/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Artroscopia era programată de ceva timp pentru a rezolva definitiv instabilitatea articulaţiei prin reconstrucţia ligamentului încrucişat anterior, cu întărire laterală şi reparare a meniscului”, a indicat, într-un comunicat, clubul care a câştigat duminică Serie A.

Intervenţia, realizată miercuri la spitalul Jean-Mermoz din Lyon, „a reuşit pe deplin”, a precizat clubul lombard, care a menţionat un „prognostic estimat între între şapte şi opt luni”.

Dacă fotbalistul, revenit la AC Milan în ianuarie 2020, va decide să-şi continue cariera, înseamnă că el nu va reveni pe gazon decât la începutul lui 2023.

Atacantul a fost deja operat la genunchiul stâng în iunie 2021, ceea ce l-a făcut indisponibil EURO 2020 cu naţionala Suediei şi a perturbat debutul său de sezon. El a avut probleme şi cu tendoanele lui Ahile în actuala stagiune, ratând numeroase meciuri.

Duminică seara, Ibrahimovic a lăsat să planeze îndoiala în legătură cu viitorul său, subliniind că alegerea pe care o va face „depinde” de răspunsurile pe care le aşteaptă din punct de vedere fizic.

„Am suferit mult pentru acest trofeu, e cel care îmi aduce cea mai mare satisfacţie”, a spus el după ce Milan a câştigat campionatul.

Întrebat dacă a jucat ultimul său meci, el a răspuns: „Mai întâi trebuie să fac nişte lucruri ca să fiu bine, depinde de ce se va întâmpla zilele viitoare”.