Vânzarea clubului Chelsea Londra către un consorțiu condus de miliardarul american Todd Boehly, ca urmare a sancțiunilor impuse oligarhului rus Roman Abramovich, a întâmpinat o serie de dificultăți, care au fost însă rezolvate și tranzacția este aproape de finalizare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un consorţiu condus de investitorul american Todd Boehly a ajuns la un acord privind preluarea clubului cu 4,25 miliarde de lire sterline (cinci miliarde de euro).

A existat însă o îngrijorare în mediul guvernamental că afacerea ar risca să nu fie dusă la capăt din cauza presupusului refuz al oligarhului de a fi de acord cu structura de vânzare propusă.

Cu două săptămâni înainte de termenul final pentru încheierea unui acord, negocierile păreau să fi întâmpinat un nou obstacol, în ceea ce priveşte suma de 1,6 miliarde de lire sterline datorată de „compania-mamă” a lui Chelsea, Fordstam Ltd, companiei Camberley International Investments, o firmă cu legături suspecte cu Abramovich.

Oligarhul rus a spus, marţi seară, că avocaţii săi au ajuns totuși la o soluţie care ar trebui să îi mulţumească pe oficialii guvernamentali.

Guvernul poate permite acum ca afacerea să se realizeze ca urmare a soluţiei găsite.

De asemenea, preşedintele clubului Chelsea, Bruce Buck, şi directorul Marina Granovskaia vor primi bonusuri în valoare de 50 de milioane de lire sterline atunci când se va finaliza preluarea de către Boehly.

Premier League, aproape de a aproba vânzarea clubului Chelsea

Se pare că Premier League este aproape de a da undă verde preluării, punând astfel capăt unei perioade turbulente pentru club, după ce acesta a fost afectat de sancţiunile impuse lui Abramovich, în urma invaziei ruseşti din Ucraina.

Sancţiunile s-au referit la acordarea unei licențe speciale grupării Chelsea, care expiră la 31 mai. Orice tranzacţie necesita aprobarea miniştrilor şi a autorităţilor fotbalistice.

Guvernul britanic spune că a fost „clar de la bun început" că nu va accepta nicio tranzacţie care ar putea aduce bani în buzunarul lui Abramovich.

Miniştrii au propus ca fondurile provenite din orice vânzare să fie păstrate într-un depozit şi să fie eliberate numai după ce sunt convinşi că banii vor merge către o fundaţie care să ajute victimele războiului din Ucraina.

Ultima zi pentru ca echipa să fie înregistrată în competiţiile europene din sezonul următor este 31 mai, în timp ce Premier League se va reuni la începutul lunii iunie pentru a acorda cluburilor licenţele necesare pentru a juca în campionat, conform News.ro.​