Mino Raiola a murit la 54 de ani, anunțul fiind făcut de familia fostului impresar pe contul de Twitter. Decesul italo-olandezului mai fusese anunțat și în data de 28 aprilie, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi o informație falsă.

Mino RaiolaFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Anunțul familiei lui Mino Raiola de pe Twitter:

„Cu durere infinită împărtăşim trecerea în nefiinţă a celui mai grijuliu şi extraordinar agent de jucători care a existat vreodată.

Mino s-a luptat până la final cu aceeaşi putere pe care a arătat-o la masa negocierilor pentru a ne apăra jucătorii. Ca de obicei, Mino ne-a făcut mândri şi nu şi-a dat seama niciodată de asta.

Mino a atins multe vieţi de-a lungul carierei şi a scris un nou capitol în istoria fotbalului modern. Prezenţa sa ne va lipsi veşnic.

Misiunea lui Mino de a face fotbalul un loc mai bun pentru jucători va continua cu aceeaşi pasiune.

Le mulţumim tuturor pentru imensa susţinere primită în aceste vremuri dificile şi cerem să se respecte intimitatea familiei şi prietenilor în acest moment de durere.

Familia Raiola”, este mesajul de pe contul de Twitter al lui Mino Raiola.

Cine a fost Mino Raiola

Crescut în Ţările de Jos, unde familia sa a emigrat în anii 1960 din regiunea Campania pentru a deschide o pizzerie, Raiola nu s-a ocupat niciodată cu pregătirea pizzei, ci a intrat imediat în lumea fotbalului.

După ce a început să lucreze la centrul de juniori al clubului Haarlem, a fost agentul unor jucători olandezi, pentru a deveni unul dintre cei mai puternici şi carismatici impresari din lume.

Printre fotbaliştii reprezentaţi de Raiola se numără vedete ca Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Marco Verratti şi Matthijs de Ligt.

Forbes spunea în 2020 că averea lui Raiola se ridica undeva la 84,7 milioane de dolari. El avea în desfășurare contracte în valoare de aproape 850 de milioane de dolari.