Carlo Ancelotti, tehnicianul lui Real Madrid, l-a comparat pe atacantul Karim Benzema cu „un vin din ce în ce mai bun” după hat-trickul contra lui Chelsea din prima manșă a sferturilor Ligii Campionilor.

Carlo AncelottiFoto: Jan Kruger / PA Images / Profimedia

Real Madrid s-a impus în fața lui Chelsea, scor 3-1, pe Stamford Brigde, la finalul unui meci în care Karim Benzema a reușit un hat-trick.

Karim Benzema a fost decisiv și în optimi pentru Real, marcând de trei ori împotriva lui PSG pe Santiago Bernabeu și calificând echipa în sferturile Ligii Campionilor cu scorul de 3-2 la general.

Ca urmare a prestației de senzație a lui Benzema, Carlo Ancelotti a avut numai cuvinte de laudă la adresa atacantului francez.

„În fiecare zi este mai bun, ca un vin care se învechește și devine din ce în ce mai prețios. În fiecare zi el dă dovadă de mai multe calități de lider şi se simte mai important în echipă, iar asta este ceea ce face diferenţa. Are atât de multă personalitate, ştie că este un jucător important pentru noi" - Carlo Ancelotti.

Karim Benzema: „Echipa este mai importantă decât golurile mele”

„Putem spune că am făcut un meci mare pe toată durata lui. Împotriva lui PSG, am avut ultimele 15-20 de minute foarte bune, dar acum am jucat bine pe tot parcursul partidei.

Este bine să pot să marca de câte două sau trei ori pe meci, dar mai presus de toate sunt foarte mulţumit de victorie. Nu sunt mulţumit doar de golurile mele.

Am avut posesia balonului, cu multă mişcare, cu un presing foarte bun și am fructificat ocaziile avute.

Încă se pot întâmpla multe. Trebuie să rămânem concentraţi" - Karim Benzema.

Benzema a devenit primul jucător francez care marchează de 11 ori într-un sezon al Ligii Campionilor. Cu reuşitele de miercuri, el a ajuns la 37 de goluri în toate competiţiile, începând de vara trecută, un record personal.

Returul de pe Santiago Bernabeu dintre Real Madrid și Chelsea va avea loc pe 12 aprilie.