David Beckham, fost fotbalist englez de legendă, a acceptat să-și asocieze imaginea cu cea a Qatarului pentru o sumă aproape de 180 de milioane de euro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul jucător englez călătoreşte în mod regulat în Qatar, ţară faţă de care s-a angajat să-şi împrumute imaginea pentru următorii 15 ani în schimbul sumei de 178 de milioane de euro.

Acordul ar implica „mai multe parteneriate comerciale și nu toate fondurile sunt garantate", conform The Telegraph.

Cu toate acestea, fostul jucător englez (46 de ani), care a intrat în lumea afacerilor şi este proprietarul unei francize Major League Soccer la Miami, îşi va asocia acum imaginea cu Qatarul, stat ce va găzdui Cupa Mondială din acest an (21 noiembrie - 18 decembrie).

Ce l-a influențat pe David Beckham să-și asocieze imaginea cu cea a Qatarului

Prezent la Doha săptămâna trecută pentru a participa la un forum şi pentru a vizita Academia lui PSG, Beckham nu a participat, vineri, la tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale.

Fostul fotbalist a evitat cu grijă la Doha să se expună la probleme care ar putea provoca controverse, precum interzicerea homosexualităţii în Qatar sau condiţiile muncitorilor străini de acolo (se crede că mii dintre ei au murit construind stadioanele Cupei Mondiale din 2022).

Deschiderea la Doha a unui birou al Unicef, o organizaţie umanitară cu care lucrează de mulţi ani, a jucat un rol important în decizia lui Beckham.

Anturajul fostei vedete a naţionalei Angliei a precizat că Beckham se gândește la o potenţială investiţie în Qatar. El este convins că statul face progrese reale în bine, conform News.ro.