Nicuşor Dan, edilul general al Capitalei, a anunţat că Primăria Municipiului Bucureşti a actualizat clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023 de pe Arena Naţională.

Arena NationalaFoto: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage / Profimedia

„Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naţionale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023.

Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei şi a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internaţional. Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională.

Noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost deja semnat cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A., urmând ca şi celelalte cluburi care vor dori să joace pe Arena Naţională să respecte acelaşi cadru”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Cât trebuie să plătească o echipă pentru a juca pe Arena Națională în sezonul viitor

Nicușor Dan a adăugat că, potrivit contractului şi în acord cu HCGMB nr. 59/2017, tarifele minime aferente închirierii vor fi următoarele:

  • „Meci din cadrul campionatului intern de fotbal - 13.000 euro/eveniment / fără TVA;
  • Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României - 13.000 euro/eveniment / fără TVA;
  • Meci din cadrul UEFA Champions League - 28.000 euro/eveniment / fără TVA;
  • Meci din cadrul UEFA Europa League - 23.000 euro/eveniment / fără TVA.
  • Servicii de operare stadion Arena Naţională - 10.000 euro/meci(eveniment) / fără TVA”.