Kylian Mbappe a fost eroul celor de la PSG în victoria obținută sâmbătă în Ligue 1, pe teren propriu, scor 3-1 în fața celor de la Saint-Etienne. Meciul a avut loc în etapa a XXVI-a a campionatului francez de fotbal.

Kylian MbappeFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oaspeții au deschis scorul prin Bouanga ('16), dar Mbappe a marcat de două ori ('42 şi '47, din pasele lui Lionel Messi), apoi a pasat decisiv la reuşita lui Danilo ('52).

Golurile înscrise sâmbătă l-au ajutat pe Mbappe (23 de ani) să îl egaleze pe suedezul Zlatan Ibrahimovic în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria PSG (ambii au câte 156, în timp ce uruguayanul Edinson Cavani, care ocupă prima poziție, are 200 de reușite).

Într-un alt meci disputat sâmbătă, Nice a remizat, în deplasare, scor 0-0, la Strasbourg. De la oaspeţi, a fost eliminat Dante, în minutul 48.

În urma acestor rezultate, PSG a acumulat 62 de puncte şi conduce distanţat în clasament. Nice ocupă locul 2, cu 46 de puncte, la egalitate cu Olympique Marseille (locul 3, are însă un meci mai puţin disputat). Saint-Etienne ocupă locul 16, cu 22 de puncte.