​Gheorghe Popescu, ​preşedintele clubului Farul, a afirmat, sâmbătă, că Liga Profesionistă de Fotbal nu respectă regulamentul, după ce meciul pe care constănţenii trebuiau să-l joace cu Academica Clinceni a fost amânat după ce ilfovenii au înregistrat mai multe cazuri de Covid-19.

Gica PopescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Este o mizerie păstorită de Liga Profesionistă de Fotbal. Noi am informat LPF înainte de a face publice aceste zvonuri. LPF nu respectă regulamentul. A acceptat o listă a celor de la Clinceni fără să aibă în componenţă cei 8 jucători formaţi la nivel naţional şi 4 din propria pepinieră. În plus, din câte ştiu eu, Cliceniul a întrerupt contractul cu 4 jucători.

Toate aceste mizerii au fost aduse la cunoştinţă Ligii Profesioniste de Fotbal, care se pare că păstoreşte aceste mizerii. Dă-le meciul pierdut cu 0-3, nu e vina mea, a Farului, că tu ai doar 6 jucători. E vina mea că nu ai putut să-ţi faci lista? De ce acceptă Liga ca o echipă să se înregistreze cu 6 jucători pe lista A când ai posibilitatea să treci 25 de jucători? De ce păstoresc mizeriile asta cu bună ştiinţă?.

Eu am informat preşedintele Ligii în legătură cu această informaţie. Mi-au zis să aşteptăm, să nu premedităm. Este exact ce am zis eu. Nu ştim ce vom face. Acum ne vom întâlni şi noi să vedem ce decizii vom lua. Să ne anunţi în dimineaţa meciului că nu se mai joacă meciul, mi se pare aşa...

Le-am spus de acum două zile că o să fie infectaţi, că o să fie portarul infectat. Nu e vina mea că pun un singur portar pe listă, ci nu trei. Când vezi astfel de mizerii îţi trece pofta să mai investeşti în fotbal şi să faci performanţă. Vin amatorii de la Ligă şi spun: ”, a declarat Gică Popescu la ProX.

LPF a hotărât ca partida Academica Clinceni vs Farul Constanţa să fie amânată, a anunţat clubul ilfovean. Motivul este infectarea cu Covid-19 a patru jucători de la echipa din Clinceni, ceea ce a dus la imposibilitatea de a alcătui un lot format din cel puţin 13 jucători.

Meciul, care trebuia să aibă loc sâmbătă, 29 ianuarie (ora 17:00), a fost reprogramat pentru data de 17 februarie (ora 20:00).

Întâlnirea contează pentru etapa a XXIII-a din Liga 1.