​​Pierre-Emerick Aubameyang a părăsit lotul Gabonului de la Cupa Africii a Naţiunilor şi se va întoarce la Arsenal din cauza problemelor de sănătate ale atacantului, informează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul în vârstă de 32 de ani nu a evoluat, vineri, la remiza dintre Gabon şi Ghana, după ce testele medicale au evidenţiat "leziuni cardiace", după ce a fost infectat cu Covid-19.

Aubameyang a fost testat pozitiv la sosirea în Camerun, pe 6 ianuarie.

El va fi supus altor controale medicale la întoarcerea la Arsenal.

Mijlocaşul de la OGC Nice, Mario Lemina, a fost de asemenea lăsat să plece din lotul Gabonului, după ce şi lui i s-au detectat "leziuni la inimă".

"Federaţia Gaboneză de Fotbal a decis să-i pună pe jucătorii Pierre-Emerick Aubameyang şi Mario Lemina la dispoziţia cluburilor lor pentru a continua examinările aprofundate", a anunţat forul gabonez.

Aubameyang, care a mai fost testat pozitiv pentru Covid-19 în august, nu a mai jucat pentru Arsenal de când i s-a retras banderola de căpitan din motive disciplinare, scrie News.ro.

Gabon a confirmat luni, de asemenea, alte cazuri de Covid-19, în cazul jucătorilor Denis Bouanga, Noubi Fotso, David Sambissa, Serge Ngouali şi Ulrick Eneme Ella, care nu vor evolua, marţi, împotriva Marocului.