Barcelona poate fi eliminată din grupele Ligii Campionilor dacă nu câștigă, miercuri, în ultima etapă, în fața lui Bayern Munchen, iar Benfica Lisabona se impune contra lui Dinamo Kiev. O ieșire prematură din Champions League ar reprezenta un dezastru financiar pentru clubul condus de Joan Laporta.

FC BarcelonaFoto: FC Barcelona

Catalanii ocupă a doua poziție în grupa E, cu 7 puncte, iar Benfica, locul trei, are 5 puncte acumulate.

În cazul egalității de puncte, echipa din Lisabona are avantajul victoriei directe contra trupei lui Xavi.

De asemenea, portughezii au la prima vedere un meci ușor contra codașei Dinamo Kiev (un singur punct acumulat). Bayern Munchen și-a asigurat deja prima poziție, având 15 puncte acumulate.

În planul pentru acest sezon, catalanii stabiliseră că vor atinge măcar faza sferturilor în Liga Campionilor, dar o eliminare încă din grupe ar genera pierderi de 20,2 milioane de euro.

Gaura din buget s-ar putea diminua dacă Barca ar câștiga Europa League, clubul încasând astfel 14,9 milioane de euro. O astfel de performanță ar avea ca rezultat pierderi de 5,3 milioane de euro, conform Marca.com.

Rezultatele slabe ale Barcelonei vor avea consecințe și asupra abilității financiare a clubului de a transfera jucători. Clubul caută la acest moment variante de împrumut pentru a-și îmbunătăți lotul.

La meciul împotriva lui Bayern de miercuri, Barca va fi arbitrată de o brigadă românească cu Ovidiu Hațegan la centru.