Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a precizat că a existat o discuție cu Dan Petrescu pentru preluarea funcției de selecționer al României.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Răzvan Burleanu (președintele FRF) și Mihai Stoichiță s-au deplasat la Cluj-Napoca, acolo unde au avut o întâlnire cu Dan Petrescu.

"Să fie clar. Nu am cerut un răspuns imediat. Am cerut voie clubului, patronului Neluţu Varga. Am avut o discuţie aseară. Ne-a spus că putem vorbi cu Dan să îi facem o propunere.

Acest lucru s-a întâmplat în această dimineaţă. Urmează ca ei să ia o decizie împreună. Nu forţăm pe nimeni. Ne facem datoria să discutăm cu cei în măsură să preia echipa naţională.

Ştim că sunt fel de fel de impedimente în a realiza un astfel de contract, cum au fost cu Gică, Răzvan şi Dan, care e sub contract cu Clujul, dar mi se pare normal să se iniţieze o astfel de discuţie cu cei care merită să conducă echipa naţională.

În funcţie de dorinţa fiecăruia şi, bineînţeles, după un dialog cu oficialii clubului, sunt bineveniţi. Nu am vorbit astfel de lucruri (n.r. - despre salariu).

În momentul în care ni se va răspunde , o să vorbească cu preşedintele pentru negocieri.

În niciun caz nu se pune problema despre lucrul gratis la echipa naţională, dar aceste lucruri nu îmi aparţin mie, din fericire. În niciun caz nu va fi un contract pe termen scurt.

Va fi pe termen lung, pentru două campanii sau ceva în genul acesta. Sunt detalii care se vor stabili atunci când vom ajunge la o înţelegere cu un candidat.

Dan Petrescu nu este a treia variantă. Când am început discuţiile, era prins în meciul cu Randers. Nu am vrut să intrăm cu bocancii în casa omului‚ .

Nu a fost vorba de o ierarhizare. Nu a avut loc niciun contact pentru ca Dan era la treabă pentru Conference League. Vom discuta mâine la FRF.

Strategia va fi făcută în funcţie de modul în care va reacţiona în continuare Dan. Altfel, va trebui să ne reorientăm spre alte piste" - Mihai Stoichiţă la Digisport.

Conform gsp.ro, Dan Petrescu a spus că va oferi un răspuns clar după meciul cu FC Argeș, ultimul pe care CFR Cluj îl va disputa în acest an (duelul va avea loc în jurul datei de 18 decembrie).