Karim Benzema a fost găsit vinovat în scandalul "sextape", atacantul celor de la Real Madrid fiind acuzat de complicitate la tentativă de şantaj.

Karim BenzemaFoto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

Astfel, conform L'Equipe fotbalistul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi în valoare de 75.000 de euro în dosarul de şantajare a fostului său coechipier Mathieu Valbuena.

Avocaţii internaţionalului francez au anunţat imediat după stabilirea sentinței că vor face apel.

Împotriva celorlalţi patru inculpaţi din acest dosar care a zguduit lumea fotbalului francez, Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass şi Karim Zenati, Tribunalul Penal de la Versailles a pronunţat pedepse de la 18 luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, transmite News.ro.

Karim Benzema a fost acuzat de complicitate la tentativă de şantaj.

Atacantul celor de la Real Madrid l-ar fi determinat pe fostul său coechipier din echipa Franţei, Mathieu Valbuena, să plătească persoanele care au ameninţat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare acesta (este vorba despre o înregistrare video în care conaționalul său apare în momente intime cu partenera sa).

"Karim Benzema s-a implicat personal şi cu insistenţă în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să-l întâlnească pe omul său de încredere", a explicat instanţa, conform sursei citate.