Dinamo Kiev a cedat din nou la limită împotriva Barcelona (0-1), după un meci în care formația din Ucraina a avut ocazii importante de a marca. La finalul duelului, Mircea Lucescu a tras concluziile și a vorbit despre un salt calitativ făcut de elevii săi.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Dinamo Kiev și FC Barcelona.

Ce spune Mircea Lucescu după două eșecuri la limită cu Barcelona

Tehnicianul român a explicat unde s-a făcut diferența în dubla cu catalanii, dar s-a declarat în același timp mulțumit de saltul calitativ făcut de elevii săi de la un meci la altul în Champions League.

"Am avut situații foarte bune astăzi (n.r. marți). Nu am marcat încă pentru că toate cele 3 echipe (Bayern, Barcelona, Benfica) sunt mai bune decât noi. Această echipă nu a văzut Liga Campionilor timp de 5 ani.

Dar e o bună lecție pentru jucătorii noștri. Reușim să marcăm în campionatul nostru și nu reușim aici. Avem grupe foarte grele, am avut și anul trecut, la fel ca acum" - Mircea Lucescu.

"Ne-a lipsit curajul în primul meci. Ne-am apărat cu exactitate. I-am împiedicat să își pună în valoare calitățile individuale.

Acum, fundașii noștri centrali nu au mai jucat la întâmplare. Este foarte important pentru cineva de vârsta lor. Văd o creștere din punct de vedere profesional.

Cred că ei au jucat foarte bine, au făcut cel mai bun meci al lor din faza grupelor.

Gonzalez, Gavi, Ansu Fati și Eric Garcia sunt jucători ai viitorului.

Cred că Barcelona va merge mai departe din această grupă. Este important pentru tinerii jucători. Au luptat cu toții în această seară", a completat tehnicianul român.

Grupa E

Bayern Munchen vs Benfica Lisabona 5-2

Au marcat: Lewandowski '26, '61, 84, Gnabry '32, Sane '49 / Morato '38, Nunez '74

Dinamo Kiev vs FC Barcelona 0-1

A marcat: Fati '70

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan.

Clasament:

1. Bayern Munchen (17-2 golaveraj) 12 puncte

2. FC Barcelona (2-6) 6

3. Benfica Lisabona (5-9) 4

4. Dinamo Kiev (0-7) 1.

Champions League: Mircea Lucescu, învins de FC Barcelona / Cristiano Ronaldo o salvează pe Manchester United (Rezultatele serii)