Arsene Wenger, directorul de dezvoltare al FIFA la nivel mondial, vrea să modifice unele lucruri din fotbalul actual, iar schimbările îi vizează în special pe arbitri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform AFP, fostul antrenor al lui Arsenal Londra vrea cu orice preț ca arbitrii să vorbească la conferințele de presă de după meciuri.

În opinia lui Wenger, este un moment numai bun pentru a evita controversele de tot felul.

"Ar fi o modalitate bună de a evita controversele şi de a le stinge înainte ca acestea să fie în dezbaterea publică.

Ar trebui să obţinem aprobarea arbitrilor şi nu ştiu suficiente lucruri despre starea de spirit în care se află după meciuri pentru a putea comenta" - Arsene Wenger, directorul FIFA pentru dezvoltarea fotbalului mondial.

Discuțiile cu camera VAR să poată fi auzite și de telespectatori

Tot la capitolul arbitraje, Arsene Wenger vrea ca discuțiile dintre central și cei din camera VAR să poată deveni publice.

"Sunt în favoarea deschiderii microfoanelor, astfel încât să existe o explicaţie mai bună pentru toată lumea. Difuzarea conversaţiilor dintre arbitru şi VAR ar creşte interesul. Spectatorii ar înţelege mai bine de ce sunt luate anumite decizii".

Tot fostul tehnician al lui Arsenal a venit și cu propunerea disputării Campionatului Mondial de Fotbal din doi în doi ani. Acest proiect nu se bucură însă de o susținere prea bună la nivel mondial.