Atacantul polonez al echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a primit marţi trofeul "Gheata de Aur" pentru performanţa realizată sezonul trecut, într-o ceremonie care a avut loc la muzeul clubului din Munchen, scrie DPA.

Robert LewandowskiFoto: firo Sportphoto/Marcel Engelbrec / AFP / Profimedia

Lewandowski a marcat în ediţia 2020-2021 a Bundesligii 41 de goluri, depăşindu-le pe cele 40 pe care le-a reuşit Gerd Muller cu aproape 50 de ani în urmă.

"Sunt foarte mândru pentru acest trofeu obţinut. Întotdeauna trebuie să crezi în înalta performanţă, indiferent de unde ai veni", a spus polonezul.

Preşedintele Ligii germane de fotbal, Christian Seifert, a declarat că recordul este unul "pentru eternitate", numindu-l pe Lewandowski "unul dintre cei mai buni jucători din istoria Bundesligii, care a jucat în elita fotbalului mondial pentru mulţi ani".

Câştigător al trofeului de şase ori, Lionel Messi a fost al doilea, cu 30 de goluri pentru FC Barcelona, urmat de Cristiano Ronaldo care a avut 29 goluri marcate pentru Juventus Torino.

Lewandowski îi succede lui Ciro Immobile (Lazio) care în sezonul 2019-2020 a izbutit 36 goluri pentru echipa sa, informează Agerpres.