​Consiliul de Administraţie al clubului FC Barcelona a aprobat, joi, un buget de 765 de milioane de euro pentru sezonul 2021-2022, informează AFP.

FC BarcelonaFoto: FC Barcelona

''Un buget de exploatare de 765 de milioane de euro pentru sezonul 2021/22 a fost aprobat'', a anunţat clubul, într-un comunicat.

Catalanii au prevăzut o cifră de afaceri de 791 de milioane de euro pentru exerciţiul financiar 2020/2021. Însă, această estimare era bazată pe ipoteza revenirii publicului pe stadioane în decembrie 2020, care nu s-a produs.

Joi, Consiliul de Administraţie a aprobat şi ''încheierea exerciţiului financiar pentru sezonul 2020/21, cu pierderi de 481 de milioane de euro''.

Preşedintele clubului, Joan Laporta, anunţase deja aceste pierderi într-o conferinţă de presă susţinută în august în care a explicat motivele plecării vedetei argentiniene Lionel Messi.

Atunci, Laporta a recunoscut şi dimensiunile datoriilor clubului, care se ridică la 1,35 miliarde de euro. Directorul general Ferran Reverter va prezenta pe 6 octombrie rezultatele unui audit comandat de Consiliul de Administraţie pentru a determina situaţia financiară a grupării.

Clubul catalan a fost nevoit să apeleze la o scădere a masei salariale în perioade de transferuri din această vară, despărţindu-se de vedete precum Lionel Messi sau Antoine Griezmann.

FC Barcelona intenţionează, de asemenea, să organizeze o reuniune a membrilor săi acţionari (socios) în weekend-ul 16-17 octombrie, se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.