Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA, a explicat pentru ziarul Le Matin că "nu se teme de un proces" în afacerea plăţii suspecte care îl vizează şi pe Michel Platini, dar "nu este încă pregătit" din punct de vedere fizic să asiste la acesta, din cauza stării sale de sănătate, transmite AFP.

Joseph BlatterFoto: fifa.com

"Nu mă tem de un proces. Fiindcă juriştii, nu doar al meu, ci şi cel al lui Michel Platini şi alţi jurişti din Zurich, ca aceia cu care m-am întâlnit din nou joi la Zurich, găsesc şi ei povestea asta incredibilă", a declarat Blatter pentru ediţia de duminică a cotidianului elveţian.

"Fizic, nu mă simt încă pregătit. Acum nu aş putea avea un proces", a adăugat Blatter, care a fost audiat la Zurich în prima jumătate a lui august.

Acest dosar, care a dus la suspendarea lui Blatter şi a lui Platini din orice activitate legată de fotbal, vizează plata de către FIFA a sumei de 2 milioane de franci elveţieni către preşedintele de atunci al UEFA la începutul lui 2011 fără justificare scrisă, la ordinul lui Blatter.

Epilogul acestui dosar ce a distrus cariera celor mai puternici oameni din fotbalul mondial a fost amânat câteva luni din cauza stării de sănătate a elveţianului, care a fost internat în lunile decembrie şi ianuarie şi a fost supus unei complicate operaţii pe cord.

Blatter este urmărit pentru "suspiciuni de escrocherie, abuz de încredere şi gestionare neloială", în timp ce procedura penală împotriva lui Platini se desfăşoară pentru "suspiciuni de escrocherie, participare la abuz de încredere, participarea la o gestionare neloială şi falsificarea valorilor mobiliare".

Platini a fost audiat ultima oară la mijlocul lui martie. El aşteaptă acum decizia parchetului, care ar putea să pronunţe neînceperea urmăririi penale sau să deschidă calea către un proces la Tribunalul penal federal din Bellinzona.

Blatter şi Platini susţin că este vorba de un rest de plată pentru activitatea de consilier efectuată de francez între 1999 şi 2002.

FIFA, condusă din 2016 de Gianni Infantino, deplânge la rândul său absenţa unui contract scris care să menţioneze la momentul respectiv o astfel de remuneraţie, şi îi cere lui Platini să restituie suma.