​Karl Lauterbach, expert general în sănătate, a declarat că UEFA a dat greș în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemia de coronavirus în perioada Euro 2020.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Există o umbră asupra acestui Campionat European şi UEFA este responsabilă pentru decese din cauza abordării sale ignorante. Trebuie să se spună clar asta. UEFA a eşuat în opinia mea",a spus Lauterbachpentru publicaţia 11Freunde, potrivit dpa.

Acest turneu a semnalat faptul că pandemia s-a terminat, ceea ce nu este însă adevărat, a subliniat Lauterbach. "Campionatul European a permis să fie folosit greşit pentru acest semnal fatal", a adăugat el.

Lauterbach, expert în sănătate publică foarte apreciat în Germania, consideră un pericol şi faptul că la finala Euro 2020 în tribune vor avea acces peste 60.000 de spectatori. "Wembley este total de necontrolat", a afirmat germanul.

Finala Campionatului European de fotbal, Italia vs Anglia, este programată la ora 22:00, pe Stadionul Wembley din Londra. Partida va fi transmisă LiveTEXT pe HotNews.ro.