​Marius Constantin Măldărăşanu este noul antrenor principal al FC Hermannstadt. Fostul internaţional în vârstă de 46 de ani are ca obiectiv principal trasat revenirea în Liga 1, anunţă clubul sibian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ca jucător, Marius Măldărăşanu a strâns 8 selecţii în echipa naţională a României, a evoluat ca mijlocaş ofensiv pentru echipe ca Rapid Bucureşti, Petrolul Ploieşti, Besiktas Istanbul şi FC Braşov şi are în palmares două Cupe ale României şi două Super Cupe câştigate cu Rapid Bucureşti.

Marius Măldărăşanu deţine licenţa UEFA Pro, iar în trecut a fost antrenor principal la Astra Giurgiu şi Metaloglobus Bucureşti.

Ce a spus Marius Măldărășanu:

  • "Oferta a venit din partea lui Dani Coman, iar acest lucru a contat foarte mult pentru mine. La fel de mult am ţinut cont şi de proiectul la care s-au gândit cei de aici, fiind unul propice pentru antrenorii care îşi doresc să facă performanţă.
  • Voi aborda această provocare cu încredere şi cu o dorinţă foarte mare de a reuşi. Vreau să îi felicit pe cei de aici pentru modul în care s-au reorganizat. Noi, ca şi staff, lucrăm împreună cu conducerea ca să facem un lot competitiv. Uşor, uşor vom regla totul.
  • Nu există în discuţie decât un singur obiectiv, adică promovarea. Nu aş fi venit pentru altceva. Sunt un antrenor tânăr, îmi doresc provocări.
  • Am refuzat în timp alte propuneri, fiindcă am vrut să-mi iau licenţa PRO. Nu am vrut să sar etapele. Am început la Liga a III-a şi am învăţat, m-am adaptat. Mi se pare normal ca orice antrenor să cunoască mai multe sisteme de joc.
  • Mulţi antrenori fug de jucători cu personalitate. Aici totul ţine de pedagogie, iar noi asta trebuie să învăţăm. Experienţa te face să înveţi. Am lucrat şi cu jucători tineri şi cu jucători capricioşi, nu asta este o problemă. Am fost fotbalist şi ştiu foarte bine cum stau lucrurile.
  • Sunt lucruri pe care trebuie să le gestionăm. Am spus din start DA ofertei de la FCH, fiindcă obiectivul echipei noastre este promovarea" - Marius Măldărăşanu.

Marius Măldărăşanu vine la FCH alături de antrenorul secund Laurenţiu Costache, iar în zilele următoare li se va alătura un preparator fizic. De asemenea, stafful va fi completat (ca şi până acum) de sibianul Florin Berţa, care va rămâne în funcţia de antrenor cu portarii. Reunirea lotului FCH este programată pentru marţi, informează News.ro.