Turneul final al Campionatului European de fotbal va fi jucat în premieră în 11 orașe de pe continent. Din acest motiv, unele naționale vor fi nevoite să călătorească mii de kilometri pentru a ajunge la meciuri, în timp ce altele nu se vor deplasa deloc.

Logo Euro 2020Foto: Peter Kovac, Dreamstime.com

Euro 2020 începe pe 11 iunie și va aduce la start 24 de echipe împărțite în șase grupe, unde primele două clasate și cele mai bune patru locuri trei se vor califica în optimile de finală.

Programul complet al Euro 2020

Fiind găzduit de 11 oraşe de pe continent, unele echipe participante vor avea de efectuat călătorii pe distanțe de mii de kilometri.

Elveția, Polonia și Belgia, de exemplu, combinat, vor avea de parcurs distanțe de aproximativ 30.000 de kilometri. În același timp, Italia, Spania, Olanda și Germania nu vor avea de parcurs astfel de distanțe, bucurându-se de a juca acasă.

Pentru meciurile contra Turciei, Italiei și Țării Galilor din grupe, Elveția va parcurge nu mai puțin de 9.900 de kilometri.

Aflată în grupa B, Belgia va călători 9.100 de kilometri, pentru jocurile împotriva Rusiei, Danemarcei și Finlandei.

Nu în ultimul rând, Polonia, în grupă cu Suedia, Spania și Slovacia, va parcurge 9.400 de kilometri, potrivit Daily Mail.

Euro 2020, pe înțelesul tuturor