A venit ziua cea mare: până la finala Champions League mai sunt doar câteva zeci de ore, iar cei doi antrenori au prefațat deja întâlnirea de pe "Dragao". Thomas Tuchel, tehnicianul celor de la Chelsea, a oferit declarația zilei înainte de duelul de cinci stele cu Pep Guardiola. Manchester City vs Chelsea va fi LiveText pe HotNews.ro de la ora 22:00.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Citatul zilei, marca Thomas Tuchel

Chestionat pe marginea rivalității cu Pep Guardiola, tehnicianul neamț a încercat să-i convingă pe reprezentanții presei că nu este un meci de tenis.

"Este mult mai mult decât atât, nu aş sugera niciodată că sunt eu împotriva lui (n.r. Guardiola), pentru că nu avem un meci de tenis" - Thomas Tuchel.

Marea finală a Champions League, văzută prin ochii celor doi antrenori

  • "Pep îşi va pregăti echipa lui şi eu îmi voi pregăti echipa mea, în cel mai bun mod posibil. Am avut două experienţe împotriva lor în competiţii diferite şi în două meciuri diferite, cu două formaţii diferite şi cred că mâine va fi o formaţie foarte diferită a celor de la Man City.
  • Cu toate acestea, avem experienţă despre cât de mult a trebuit să suferim, experienţă despre cât de bravi, cât de curajoşi trebuie să jucăm în anumite momente ale jocului.
  • Pentru mine, este întotdeauna greu să joci împotriva lui City, Bayern sau Barcelona când Pep se află pe margine. Ei creează şi creează, această echipă, cu această credinţă uriaşă, cu acest succes uriaş şi cu mentalitatea de a câştiga continuu.
  • Aşadar, sunt poate în acest moment cea mai puternică echipă din Europa şi poate din lume şi au un avans uriaş, au construit un avans uriaş între ei şi noi în campionat" - Thomas Tuchel.

Pep Guardiola: "Să nu fiţi antrenor în viaţa voastră"

  • "Ştiu exact modul în care vrem să jucăm, cu cine vom juca şi nu-i voi bate la cap prea mult. Ştiu exact ce le voi spune. Celor care sunt anxioşi şi nervoşi, le voi spune că este normal.
  • Trebuie să se descurce cu asta. Este o experienţă incredibilă să fii aici, nu m-am aşteptat niciodată când mi-am început cariera de jucător să joc nici măcar o finală. Suntem atât de norocoşi.
  • A lăsa jucători în afara echipei este o chestiune teribilă, este absolut un dezastru. Vă sfătuiesc să nu fiţi antrenor în viaţa voastră. Nu am niciun fel de cuvinte frumoase care să le ofere uşurare pentru ei care nu vor juca, dar sfatul meu este să rămână cu echipa, există cinci înlocuiri şi toată lumea are şanse.
  • Toată lumea va fi parte la finală. Îmi pare foarte rău pentru ei, dar asta este. Selecţia pe care o voi face este pentru a câştiga meciul. Viaţa îţi va oferi mereu o altă şansă. Munceşte mai mult şi data viitoare poate vei fi acolo.
  • Va trebui să suferim pentru a câştiga. De cele mai multe ori în finale trebuie să suferi. Este frumos să te bucuri, dar uneori nu este posibil. Trebuie să fii rezistent şi să te adaptezi. Vom încerca să fim noi înşine şi să facem ce putem" - Pep Guardiola.

Un meci cât un sezon: Manchester City vs Chelsea, tot ce trebuie să știi despre marea finală a Champions League