Fostul portar german Jens Lehmann a fost exclus, miercuri, din Consiliul de Administraţie al clubului Hertha Berlin după ce a trimis un mesaj rasist.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dennis este aici pentru a vă îndeplini cota de negri?", a întrebat Lehmann, adăugând un emoticon cu un rânjet.

Dennis Aogo, și el fost internaţional german, a fost prezent în calitate de consultant al Sky Sport, marţi seară, pentru a comenta meciul din returul semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City şi PSG.

Aogo ar fi primit mesajul pe WhatsApp în urma unei greșeli, iar acesta l-a postat pe Instagram. Deși Lehman i-a cerut imediat scuze compatriotului său, Herta Berlin a decis să-l lase pe german fără funcția în Consiliul de Administraţie al clubului, potrivit agenţia Belga.

Lehmann a recunoscut că mesajul său a fost "formulat stângaci, dar ar fi trebuit considerat "pozitiv".

„Sunt responsabil pentru faptul că acest mesaj WhatsApp a ieşit din telefonul meu, era un mesaj privat", a încercat el să explice, fără a dezvălui numele destinatarului, potrivit cotidianului Bild.

Lehmann, în vârstă de 51 de ani, era în Consiliul de Administraţie al clubului Hertha Berlin în calitate de reprezentant şi consilier al acţionarului principal Lars Windhorst, patronul societăţii Tennor Holding.

Portarul german a jucat la echipe de club importante din Europa, precum AC Milan, Arsenal sau Schalke. Cu naționala Germaniei, acesta a fost vicecampion mondial în 2002, iar în 1997 și 2006 a fost ales cel mai bun portar al anului de către UEFA.