După ce Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, a devenit matematic campioană cu trei runde înainte de finalul campionatului Ucrainei, tehnicianul român a vorbit despre ce a făcut diferența în lupta la titlu.

Mircea LucescuFoto: Andrey Lukatsky / AFP / Profimedia

Declarația lui Mircea Lucescu după câștigarea titlului:

  • „Nu am crezut că într-un interval atât de scurt, de opt luni, să reuşim să facem o astfel de echipă, aţi văzut-o şi dumneavoastră în seara aceasta cum a jucat.
  • În primul rând, ei au învăţat să joace pentru a câştiga, acesta era lucrul cel mai important. Talentul e acelaşi, a rămas, au acum o foarte bună organizare, disciplină totală, o interpretare a jocului aşa cum mi-am dorit şi cum îşi doreşte orice antrenor care vrea să aibă o echipă competitivă şi învingătoare.
  • Azi (n. r. pe 25 aprilie, ziua meciului cu Inhulets), am jucat pentru a câştiga acest meci în primul rând şi am abordat altfel jocul, un joc de atac, care să ne dea satisfacţie.
  • Celelalte meciuri le-am jucat în primul rând cu ideea de a câştiga punctele. De aceea nu a fost un joc întâmplător. Am jucat astăzi şi pentru spectacol, am vrut să câştigăm acest joc demonstrând că am fost într-adevăr cea mai bună echipă în acest campionat. În plus, cred că este o demonstraţie că ceea ce investeşti în jucătorii tăi dă rezultate.
  • Noi, cu aceeaşi formaţie, cu aceeaşi jucători, dar cu o totală altă mentalitate în ceea ce priveşte pregătirea, abordarea jocului, analiza am reuşit să ieşim la suprafaţă. Munca pe care am depus-o, asta a făcut diferenţa, între ce a fost această echipă anul trecut şi ce este astăzi".

Formaţia Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a câştigat, duminică, titlul în Ucraina, după ce a învins cu scorul de 5-0 echipa Inhulets.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Dinamo Kiev are 58 de puncte, iar Şahtior Doneţk are 45.

Mircea Lucescu a mai câştigat titlul în Ucraina de opt ori, cu Şahtior Doneţk, în perioada 2005-2014.

Chiar și așa, pe tot parcursul sezonului, unii dintre fanii lui Dinamo Kiev au avut mai multe derapaje la adresa tehnicianului în vârstă de 75 de ani.

Principala problemă a fanilor lui Dinamo Kiev a fost faptul că antrenorul român a fost pe banca rivalei Șahtior timp de 12 ani. Ca urmare, Lucescu a fost chiar ținta unor atacuri rasiste din partea unor fani ucrainieni.