Fundașul lui Bayern Munchen, David Alaba, a ajuns la o înțelegere pe cinci ani cu Real Madrid, potrivit jurnalistului Sky Sport, Max Bielefeld.

David AlabaFoto: Frank Hoermann / AFP / Profimedia

Alaba a confirmat că pleacă din Bundesliga în februarie, dezvăluind că este în căutarea unei noi provocări odată cu expirarea contractului său.

Versatil, Alaba poate juca ca fundaș central, fundaș lateral și chiar mijlocaș. În vârstă de 28 de ani, acesta a impresionat în ultimele sezoane la campioana Europei, Bayern Munchen.

Născut în Viena dintr-un tată nigerian și o mamă filipineză, Alaba a fost component al juniorilor lui Bayern. În 2010, acesta a fost promovat la echipa mare, dar în 2011 a fost împrumutat pentru câteva luni la Hoffenheim.

După revenirea la Bayern, Alaba a câștigat 26 de trofee cu echipa bavareză, printre care nouă titluri în Bundesliga și două trofee Champions League.

Max Bielefeld susține că Barcelona, ​​care fusese pe lista lui Alaba, nu mai este o opțiune pentru austriac și, deși acordul cu madrilenii nu a fost încă semnat, va fi în curând, conform Fotball-espana.net.

Sky sources: David Alaba has agreed a 5 year contract until 2026 with @realmadrid. Barcelona is not an option anymore. Contract not signed yet, but will be in the next weeks \uD83D\uDD1C\uD83D\uDCDD✅ #TransferUpdate@Sky_Torben@Sky_Marcpic.twitter.com/jo7DIVjO8g