În fotbal, ca și în afara lui, există oameni care sunt cel mai bine plătiți decât randamentul pe care îl au. Marca a comparat cei mai bine plătiți 11 jucători din lume cu primul 11 al celor mai valoroși jucători din actualul sezon fotbalistic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agenții foarte bine pregătiți și cluburile disperate sunt două dintre motivele pentru care în lumea fotbalistică actuală există contracte uriașe, dar performanțele unor jucători nu justifică sumele încasate. Un alt posibil motiv este dorința de a securiza înțelegeri pentru superstaruri în devenire.

La compararea celor două formații de 11 jucători există diferențe importante, deși vorbim și de anumite similitudini, conform Marca.com.

Cei mai bine plătiți jucători ai planetei sunt: Messi (76 de milioane de euro pe sezon), Cristiano Ronaldo (31 de milioane), Neymar (30 de milioane), Gareth Bale (23 de milioane), Griezmann (20 de milioane), De Bruyne (19 milioane), Paul Pogba (15 milioane), David De Gea (15 milioane), Sergio Ramos (12 milioane), Virgil Van Dijk (9 milioane) și Pique (8,5 milioane).

Cele mai mari salarii:

Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Kevin De Bruyne, Lionel Messi și Neymar sunt indisputabil ”piese de bază” în echipele lor, iar banii pe care îi iau sunt bine meritați.

În același timp, Antoine Griezmann, David de Gea sau Gareth Bale nu mai dau același randament, dar sunt plătiți cu sume importante, date fiind contractele deja semnate.

Cel mai bun 11 din sezonul acesta este format din: Messi, Neymar, Dan Dijk, Mbappe, De Bruyne, Sergio Ramos, Luca Modric (10 milioane), Alphonso Boyle Davies (5 milioane), Oblak (10 milioane), Erling Haaland (4,5 milioane) și Alexander-Arnold (2,5 milioane).

Cel mai bun 11 de până acum al sezonului:

Erling Haaland, Kylian Mbappe, Davies și Trent Alexander-Arnold apar pe lista celor mai buni jucători din acest sezon și probabil nu va dura mult până vor fi și pe lista celor mai bine plătiți fotbaliști ai lumii. Între timp, primii doi menționați ar putea avea contracte mai mari chiar din această vară.

Sursa foto: Marca.com.