Portarul celor de la Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a fost suspendat un meci după ce a folosit ”o expresie calomnioasă” asupra unui coechipier. Incidentul s-a petrecut la un meci de fotbal din Seria A, în luna decembrie a anului trecut.

HotNews.roFoto: Hotnews

Luna trecută, Buffon a primit o sancțiune în valoare de 5.000 de euro, pentru ca acum să încaseze și o etapă de suspendare. Sancțiunea a fost primită după ce procurorul federației italiene a făcut apel la decizia inițială de a-l sancționa pe portar doar cu o amendă.

La partida contra Parmei de pe 19 decembrie din campionatul italian, portarul în vârstă de 43 de ani i-a adresat ”cuvinte calomnioase” colegului său, Manolo Portanova. Incidentul a fost surprins într-o înregistrare audio.

Blasfemia figurează în codul justiţiei sportive italiene, iar începând din 2010, mai multe sancţiuni au fost aplicate în cazul jucătorilor şi antrenorilor care au rostit cuvinte încadrate la această categorie.

”Gigi” Buffon a anunțat că se va retrage la finalul sezonului 2022/2023. Portarul este jucătorul cu cele mai multe prezențe în Serie A, totalizând 654 de partide.