​Pe o piață a transferurilor poate chiar mai nebună decât cea din 2020, secretariatele tehnice ale tuturor cluburilor europene lucrează din greu pentru a urmări posibile transferuri la costuri cât mai reduse. Printre cluburile care stau ”la pândă” se află și FC Barcelona, potrivit Sport.es.

FC BarcelonaFoto: FC Barcelona

Mulți fotbaliști importanți care își încheie contractul în această vară sau în 2022 nu și-au decis încă viitorul. Printre ei, Wijnaldum, Di María, Thauvin, Boateng sau Juan Bernat. Chiar și în cazul jucătorilor care își vor încheia actualele contracte în 2022, lucrurile încep să devină interesante pentru că deja se pune presiune pe cluburi, jucătorii intrând în ultimul an de contract.

Multă calitate cu puțini bani

În acest sens și în fața unei situații economice destul de dramatică, Barça lucrează de luni de zile pentru a încerca să aducă o serie de jucători care ar contribui la îmbunătățirea echipei actuale și, cel mai important, ar veni cu costuri mici.

Eric Garcia este unul dintre posibilele cazuri. Format în La Masia, a fost la un pas de a ajunge în această iarnă de Manchester City înapoi la Barcelona, dar ”cetățenii” nu au dat undă verde operațiunii.

Un alt nume la care Koeman tânjește de luni de zile este Memphis Depay. Barça a negociat cu Olympique de Lyon până în ultima zi, dar nu s-a ajuns la o înțelegere. Dar începând cu 30 iunie, Depay va fi liber de contract iar atâta timp cât jucătorul nu cere un salariu exorbitant, el ar putea ajunge gratis la clubul catalan.

”Un cetățean” celebru la Barca?

În aceste zile a apărut pe listă și numele „Kun” Aguero. Argentinianul își încheie relația cu City după un deceniu în „albastru deschis”. Pare puțin probabil să își reînnoiască înțelegerea, iar Barça ar putea fi una dintre destinațiile sale. Relația sa excelentă cu Messi se poate dovedi cea mai bună garanție a venirii sale.

Dar există și multe alte nume de top interesante. Jerome Boateng, puternicul fundaș central al lui Bayern se pare că nu va continua la München.

Juan Bernat a fost și el curtat de catalani și se pare că nu va continua la PSG. Și la această listă trebuie să îl adăugăm în mod evident pe David Alaba. Dar, în cazul său, pretențiile sale salariale ridicate sunt un mare ”hop”. De notat sunt și: Draxler, Di Maria (se pare că va continua încă un an la Paris), Thauvin sau Calhanoglu.