​În tot mai multe campionate a fost implementat sistemul VAR, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că au fost eliminate total gafele arbitrilor. Un exemplu concludent vine de la meciul lui Manchester City cu Southampton, din Premier League.

Duelul dintre McCarthy si FodenFoto: Clive Brunskill / AFP / Profimedia

Cetățenii s-au impus clar, scor 5-2, dar partida a avut cel puțin o fază controversată. Astfel, centralul Jon Moss nu a văzut un penalti la intrarea portarului McCarthy la Phil Foden.

Fost mare jucător al celor de la Liverpool, Graeme Souness a fost cel mai vehement la adresa arbitrilor din camera VAR.

"A fost un penalti clar, cu toții am putut vedea. Ce putem spune? Cei din camera VAR s-au făcut de râs. Ok, arbitrul clar poate greși, poate nu a fost poziționat bine, dar tu ai șansa să corecteczi eroarea, vezi faza din toate unghiurile. Probabil băieții erau la toaletă (n.r. arbitrii din camera VAR). Au părut toți niște amatori" - Graeme Souness, într-o intervenție la Sky Sports.

Cum comentează Guardiola faza

"Dumnezeule, VAR-ul...Dumnezeule! A fost o fază incredibilă, nu știu cum nu au dat penalti. Poate într-o zi Liga va explica acest lucru. Sunt niște lucruri de neconceput. Și nu doar la partidele noastre. Arsenal a avut penalty clar cu Burnley, nu s-a dat. Fulham cu Tottenham, la fel. E incredibil. Vreau ca fotbalul să fie mai clar. Azi, Jon (n.r. Moss, centralul întâlnirii) nu a văzut fault la Foden. Se poate întâmpla. Dar cei din cabina VAR ce au făcut?", a spus Pep Guardiola, citat de Eurosport.

În urma acestui succes, Manchester City a acumulat 68 de puncte și se află la 14 lungimi în fața rivalei Manchester United, ocupanta locului 2. De cealaltă parte, Southampton rămâne pe locul 14, cu 33 de puncte.

Aici poți vedea faza la care VAR-ul nu a dictat penalti: