​Gianinna şi Jana, două dintre cele cinci fete ale lui Diego Maradona, au fost audiate vineri în cadrul anchetei de omor din culpă deschisă de procurori pentru a se determina dacă pot fi reţinute responsabilităţi legate de cazul decesului starului argentinian din luna noiembrie, transmite AFP.

Diego MaradonaFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Gianinna, 31 ani, şi Jana, 24 ani, au fost convocate de procurorul din San Isidro, o suburbie a capitalei argentiniene, pentru a fi interogate ''despre probleme specifice care au apărut în cursul anchetei'', conform unei surse citată de agenţia Telam.

Giannina a sosit la audiere însoţită de mama ei şi fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi de un avocat. Ea a ieşit după trei ore, dar nu a făcut declaraţii.

Jana, fiica lui Maradona cu Valeria Sabalain, a depus mărturie după sora ei şi a părăsit biroul procurorului tot fără a face declaraţii.

Justiţia argentiniană încearcă să stabilească dacă a existat o eventuală neglijenţă sau imprudenţă în ceea ce priveşte tratamentul medical administrat lui Maradona, decedat pe 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac.

Ancheta i-a vizat iniţial pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov. Ea a fost extinsă la un psiholog şi doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care erau la căpătâiul lui Maradona, iar de acum sunt cercetate şi alte două persoane: coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu.

Pe 8 martie, procurorul va convoca o comisie medicală de experţi, pentru a înţelege mai bine lanţul de responsabilităţi. Comisia va fi alcătuită din nouă experţi oficiali, printre care medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti din diverse discipline medicale, potrivit Agerpres.