​Sosit în Turcia pentru a o salva pe Kayserispor de la retrogradare, Dan Petrescu a rezistat doar 45 de zile pe banca tehnică a grupării din Super Lig. "Bursucul" a fost criticat pentru decizia de a prelua o formație mică din Turcia: "Greu să mai prindă o echipă de top acum".

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

De ce s-a dus la o echipă mică?

"Când am văzut declaraţia ofiţerului de presă, acum vreo două zile, când l-a criticat pe Petrescu... că echipa nu joacă nimic, că ne e frică să jucăm, nu avem ocazii... puteam să fac pariu cu oricine, chiar am vorbit cu fiul meu: «Fii atent că îl dau pe Petrescu afară». Acum s-a confirmat.

Petrescu e un nume, un antrenor foarte bun, poate în primii trei antrenori români la ora actuală. Odată ce ai câştigat trei campionate cu CFR Cluj şi ai mai câştigat un titlu (n.r. cu Unirea Urziceni), nu te duci la o echipă care se bate la retrogradare în Turcia. Stai frumos în Dubai, la plaja, vreo două luni, cu familia, îţi încarci bateriile şi iei o echipă de top. S-a dus la o echipă vai de mama lor.

E foarte greu să mai prinzi o echipă de top acum. Odată ce ajungi la un nivel şi te dă afară după o lună de zile, e greu să mai prinzi o echipă de top.

Părerea mea e că a greşit, eu n-aş fi făcut niciodată mutarea asta. A vrut să antreneze... e păcat!

Chiar îmi pare rău pentru el. Un antrenor care a dus CFR în Europa League, apoi te duci la o echipă modestă din Turcia"- Vasile Miriuță, la Look Sport.

La 10 ianuarie 2021, Dan Petrescu a semnat un contract valabil un an şi jumătate, cu posibilitate de prelungire pe încă un sezon, cu Kayserispor.

De atunci echipa antrenată de el a înregistrat două victorii, trei remize şi trei înfrângeri. La 45 de zile distanță după numire, Petrescu a fost îndepărtat de la gruparea turcă.

După 25 de etape, Kayserispor ocupă locul 16, cu 25 de puncte, la egalitate cu Erzurumspor, de pe locul 17, şi la un punct de Istanbul Başakşehir, de pe locul 18, retrogradabil.