​Poliţia germană nu va permite echipei engleze Liverpool să intre în Germania pentru a disputa meciul din turul optimilor de finală ale Champions League, contra lui RB Leipzig, de pe 16 februarie, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, anunţă dpa.

Foto:

Decizia Ministerului german de interne vine după ce clubul RB Leipzig a solicitat o dispensă din partea autorităţilor germane pentru ca meciul cu Liverpool să poată avea loc în ţară, în ciuda înăspririi restricţiilor. RB Leipzig depusese luni cererea în acest sens, preciza Tim Muller, purtătorul de cuvânt al clubului, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, Germania a interzis intrarea pe teritoriul său a călătorilor venind dintr-o zonă de risc, măsura fiind valabilă până pe 17 februarie, a doua zi după întâlnirea Leipzig - Liverpool. Printre măsurile "adoptate vineri de guvernul federal (...) nu există deocamdată nicio dispensă pentru sportivii profesionişti", indica luni o purtătoare de cuvânt a ministerului de Interne.

Potrivit protocolului legat de coronavirus al Champions League, clubul german trebuie să informeze UEFA cel mai târziu pe 8 februarie dacă meciul se poate disputa aşa cum a fost prevăzut la Leipzig.

În caz contrar, gruparea din Bundesliga trebuie să propună un teren neutru. Dacă Leipzig nu găseşte o soluţie, Liverpool ar putea fi declarată învingătoare cu 3-0 la "masa verde".