La doar câteva zile după anunțul celor de la Turris Turnu Măgurele, încă o echipă din Liga 2 la fotbal se retrage din actualul sezon competițional. Gloria Buzău a precizat pe site-ul oficial motivele care au dus la această decizie.

Liga 2Foto: frf.ro

De știut:

  • Gloria ocupa locul 10 în ierarhia din Liga 2, cu 21 de puncte după 14 meciuri disputate. Formația pregătită de Ilie Stan nu avea însă oricum drept de promovare, din motive legate de acționariat.
  • Secția de fotbal a grupării Gloria Buzău a fost desființată din dorința primarului municipiului Buzău, Constantin Toma.

Comunicatul de presă al celor de la Gloria Buzău:

"Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a Casa Pariurilor, începând cu data de 19.01.2021, după infomarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.

Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.

Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!"