Spaniolul Pep Guardiola, tehnicianul echipei engleze de fotbal Manchester City, a declarat că se gândeşte la o carieră îndelungată de antrenor, după ce iniţial credea că aceasta va fi mai scurtă, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Catalanul de 49 de ani se află de cinci ani la City, aceasta fiind cea mai lungă experienţă din cariera de antrenor, începută în 2008.

Guardiola a antrenat-o pe FC Barcelona în perioada 2008-2012, a petrecut trei ani la Bayern Munchen, înainte de a ajunge la City, cu care a câştigat două titluri în Premier League, trei Cupe ale Ligii şi Cupa Angliei de la sosirea sa în 2016.

''Cu siguranţă sunt mai bine acum. Experienţa te ajută, mai ales în felul în care trăiesc profesia mea. Înainte mă gândeam că mă voi retrage repede, acum mă gândesc că mă voi retrage mai târziu. Am 50 de ani deja şi e o vârstă frumoasă'', a declarat Guardiola, care a semnat în noiembrie un nou contract pe doi ani.

Manchester City se află pe locul 8 în Premier League, cu 26 de puncte, la şapte lungimi de liderul Liverpool, dar cu două meciuri mai puţin. ''Cetăţenii'' vor juca duminică împotriva echipei Chelsea, în deplasare, informează Agerpres.