Polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a câştigat a câştigat trofeul FIFA “The Best”, el fiind recompensat în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat online, joi seară, din cauza pandemiei de coronavirus, informează News.ro.

Robert Lewandowski, cel mai bun jucator al anuluiFoto: fifa.com

Mai erau nominalizaţi pentru acest trofeu Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a înmânat personal trofeul lui Lewandowski, făcându-i astfel o surpriză polonezului.

La ceremonia de joi, a fost omagiat Diego Armando Maradona, care a încetat din viaţă luna trecută, la vârsta de 60 de ani.

Au vorbit despre starul argentinian Sergio Goycochea şi Ciro Ferrara, ei spunând că Maradona s-a identificat cu Argentina, a fost “un drapel”, un simbol al argentinienilor. “Diego a fost admirat, dar mai mult iubit. Prietenul meu Diego a fost un lider natural în vestiar. Ne-a insuflat tuturor sentimentul că naţionala Argentinei e mai presus decât orice. Avea un magnetism şi era în centrul atenţiei oriunde în lume”, a spus Goycochea.

“A fost un mare om, un mare lider. El spunea: Eu sunt un jucător normal. Dacă el era un jucător normal, noi cum am fost? Sunt mândru că am făcut parte din povestea sa. Pentru mine este o mare onoare. A fost mereu un mare lider”, a afirmat şi Ferrara.

A fost omagiat şi Paolo Rossi, prezentându-se imagini din cariera sa. “Îmi amintesc ceva în special: zâmbetul său”, a spus Ciro Ferrara, amintind de contribuţia lui Rossi la câştigarea de către Italia a titlului mondial în 1982.

În memoria lui Maradona şi Rossi s-a ţinut un moment de reculegere.

Premiile decernate de FIFA sunt următoarele:

 • Jucătorul anului: Robert Lewandowski
 • Jucătoarea anului: Lucy Bronze
 • Cel mai bun antrenor din fotbalul masculin: Jurgen Klopp
 • Cel mai bun antrenor din fotbalul feminin: Sarina Wiegman
 • Cel mai bun portar din fotbalul feminin: Sarah Bouhaddi
 • Cel mai bun portar din fotbalul masculin: Manuel Neuer

 • FIFA FIFPRO World11 masculin: Alisson Becker - Trent Alexander-Arnold, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Alphonso Davies, Kevin de Bruyne, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo.
 • FIFA FIFPRO World11 feminin: Christiane Endler - Lucy Bronze, Wendie Renard, Millie Bright, Delphine Cascarino, Barbara Bonansea, Veronica Boquete, Megan Rapinoe, Pernille Harder, Vivianne Miedema, Tobin Heath
 • Premiul Puskas: Son Heung-Min
 • FIFA Fan Award: Marivaldo Francisco da Silva (fan care merge 60 de kilometri pentru a-şi vedea echipa favorită jucând acasă la fiecare meci)
 • Premiul pentru Fair Play: Mattia Agnese (pentru că a salvat viaţa unui adversar rămas inconştient după o ciocnire)

Son Heung-Min, cel mai frumos gol al anului: