​De acum este oficial: Dan Petrescu nu mai este antrenorul celor de la CFR Cluj, tehnicianul oferind o amplă declarație după despărțirea de campioana României. Cele două părți au ajuns la o înțelegere în cursul zilei de luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Dan Petrescu după despărțirea de CFR Cluj

  • "Împreună cu clubul am decis rezilierea contractului pe cale amiabilă. Ca să oprim orice speculaţie, nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia.
  • Cred că este mai bine pentru club, pentru jucători, pentru mine ca în acest moment fiecare să meargă pe drumul lui. Aş vrea să mulţumesc clubului CFR Cluj pentru aceşti trei ani minunaţi petrecuţi împreună, sunt mândru, mândru şi fericit pentru tot ce am făcut aici în toţi aceşti trei ani.
  • Aş vrea să-i mulţumesc în primul rând patronului CFR Cluj, care a avut încredere în mine şi m-a ajutat în toate momentele, indiferent care au fost ele, bune şi rele.
  • De asemenea, aş vrea să le mulţumesc tuturor jucătorilor, care au fost minunaţi în aceşti trei ani, pentru că eu, cum se ştie, sunt un antrenor mai dificil şi ei au reuşit să mă suporte atât de mult şi aş vrea să le mulţumesc fanilor CFR Cluj, celor care au crezut şi m-au ajutat în aceşti trei ani fantastici.
  • Viaţa merge înainte, plec cu capul sus de la Cluj, sunt fericit de ceea ce am realizat şi într-o zi sper să mă întorc să antrenez, de ce nu? În viaţa de antrenorat încă sunt tânăr, cred că mai pot să antrenez mulţi ani de acum încolo şi în momentul ăsta îmi doresc o mini-vacanţă, dacă pot.
  • În acelaşi timp, sunt un antrenor liber, e clar că dacă apare o ofertă de nerefuzat mâine, la cum mă cunosc eu pe mine, e posibil să o accept. Dar cel mai important este să mă liniştesc şi să mă gândesc şi la mine în această perioadă.
  • Pentru că în această perioadă cred că am dat mai mult clubului decât mie şi familiei. Am stat foarte mult la club, nici în pandemie nu am plecat din Cluj, deci am fost tot timpul aici.
  • De aceea cred că merit şi eu o vacanţă. În acelaşi timp, urez succes echipei în campionat şi în Europa League să se califice mai departe" - Dan Petrescu, pentru contul oficial de Facebook al clubului.

Clauza de două milioane de euro

Cele două părți au pus la cale detaliile despărțirii în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul clubului. Conform gsp.ro, Dan Petrescu nu va primi cele două milioane de euro stipulate în contract drept clauză de reziliere. Înțelegerea prevede însă ca tehnicianul să primeasă salariile la zi.

Cine va pregăti echipa cu ȚSKA Sofia

Campioana României rămâne fără antrenor cu doar câteva zile înainte de partida cu ȚSKA Sofia din Europa League. Până la numirea oficială a unui nou antrenor, de pregătirea grupării din Gruia se va ocupa staff-ul lui Dan Petrescu.

"Bursucul" şi-a început al doilea mandat la CFR Cluj în martie 2019, iar sub conducerea lui echipa a câştigat campionatul în sezoanele 2018/2019 şi 2019/2020 şi s-a calificat în grupele Ligii Europa după fiecare titlu.

În Liga 1, CFR se află în acest moment pe locul trei, cu 21 de puncte după 11 etape disputate. În fața campioanei se află CS U Craiova (25) și FCSB (27 de puncte).