​Secretarul general al LPF Justin Ştefan, a declarat, joi, că grupările Astra Giurgiu şi FC Viitorul au cerut să amâne meciurile din etapa a IX-a a Ligii I, în urma cazurilor de infectare cu noul coronavirus din loturi. Cererea clubului Viitorul a fost respinsă, astfel că meciul din deplasare cu Poli Iaşi se va disputa, duminică, potrivit News.ro.

LPF, logoFoto: lpf.ro

"La FCSB au fost la un moment dat 17 jucători testaţi pozitiv, deci putem vorbi de o situaţie mai grea. La momentul acela, e posibil să ne fi costat prezenţa unei echipe româneşti în grupele Europa League. A existat o cerere de amânare de la Viitorul, formulată acum două zile, există şi o cerere de la Astra, însă toate aceste cereri vor fi tratate conform dispoziţiilor regulamentare în vigoare, care spun că în măsura în care ai 13 jucători, dintre care un portar, trebuie să joci.

Cluburile pot apela la acei jucători (n.r. - de la echipa a doua), dacă îi testează, dar îi testează pentru că ei joacă cu echipa a doua în competiţiile organizate de FRF. Dacă ai un jucător testat pozitiv, îl izolezi şi îl retestezi la şapte zile. Pe cei care au fost în contact cu jucătorul sau cu jucătorii testaţi pozitiv îi retestezi şi dacă rezultatul e negativ îşi pot continua activitatea, iar cei care nu au fost contacţi îşi derulează activiatea în mod normal.

În privinţa celor de la Viitorul, deja i-am anunţat în cursul zilei de ieri, am transmis o adresă oficială către club (n.r. - că meciul cu Poli se dispută). În cursul acestei zile, vom mai culege date legate de situaţia de la Astra şi vom reveni şi acolo cu o adresă, dar, repet, în acest momement nu am constatat o imposibilitate de a avea 13 jucători, dintre care un portar, pe foaia de joc", a declarat Ştefan, la ProX.

FC Viitorul a anunţat, marţi, nouă cazuri de infectare cu noul coronavirus în lotul echipei, dintre care cinci jucători.

În lotul echipei Astra Giurgiu au fost înregistrate, miercuri, 15 rezultate pozitive la testele pentru noul coronavirus şi se aşteaptă rezultatele altor fotbalişti.

Astra întâlneşte, vineri, pe Dinamo, într-un meci programat pe Arena Naţională.