​FCSB, Craiova și Botoșani își încep aventura în tururile preliminarii ale Europa League. Cele trei vor juca joi, 27 august, iar meciurile pot fi urmărite în direct pe Digisport și LookTV.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FCSB va înfrunta pe FC Shirak (Armenia)

Echipa finanțată de Becali a avut parte de o tragere la sorți relativ ușoară. Roș-albaștrii vor înfrunta pe Shirak din Armenia, locul 4 în stagiunea trecută și câștigătoare a cupei Armeniei în urma loviturilor de departajare.

De cealaltă parte, FCSB a început cu dreptul noul campionat: 3-0 cu Astra Giurgiu, rezultat care a instalat-o pe prima poziție în campionat după prima etapă.

Roș-albaștrii vor evolua pe Arena Națională. Meciul va avea loc joi, 27 august, ora 21:30 și poate fi urmărit pe LookTV și Prima TV.

Craiova se va deplasa în Georgia

Craiova dispută primul meci din cupele europene în Georgia, acolo unde va da piept cu Lokomotiv Tbilisi, echipă a cărei valoare a lotului se ridică la 4,3 milioane de euro (de șase ori mai puțin în comparație cu Craiova).

Echipa din Georgia a ocupat locul 4 în campionat în stagiunea încheiată în decembrie anul trecut, iar în noul sezon de campionat ocupă locul 6 din 10, după 8 etape.

De partea cealaltă, Craiova a început bine campionatul, iar în prima etapă a trecut de cei de la Sepsi cu scorul de 1-0. Meciul va avea loc joi, 27 august ora 20:00, pe stadionul "Mikheil Meskhi" din Tbilisi, cu o capacitate de 27.000 de locuri. Partida poate fi urmărită în direct pe Digisport.

FC Botoșani față în față cu Ordabasy

Ocupantă a locului 4 în sezonul trecut de play-off, FC Botoșani se va duela cu Ordabasy (poziția a treia din Kazahstan).

În actuala ediție de campionat, Ordabasy se situează pe locul 7 din 12. În ceea ce privește cupele europene, echipa din Kazahstan nu a reușit să treacă vreodată de turul 2 preliminar Europa League.

12,4 milioane de euro este valoarea la care se ridică lotul echipei gazdă, iar de cealaltă parte lotul celor de la Botoșani se ridică la 9,5 milioane de euro.

În campionat, FC Botoșani a început cu dreptul și a câștigat în prima etapă, după un meci cu multe goluri în fața nou promovatei FC Argeș (3-2). Partida va avea loc joi, 27 august, ora 17:00.

Programul Europa League

31 august: tragerea la sorți pentru turul II preliminar

1 septembrie: tragerea la sorți pentru turul III preliminar

17 septembrie: turul II

18 septembrie: tragerea la sorți pentru play-off

24 septembrie: turul III

1 octombrie: play-off.