​Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat pe siteul său oficial cum arată echipa ideală a primei etape din Liga 1. U Craiova, FCSB și FC Botoșani au câte doi fotbaliști în primul 11.

Dennis ManFoto: lpf.ro

Echipa ideală a primei etape din Liga 1:

Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova)

Andrei Chindriş (FC Botoşani)

Marius Constantin (Universitatea Craiova)

Igor Armaş (FC Voluntari)

Deian Sorescu (Dinamo)

George Cîmpanu (FC Botoşani)

Juan Pablo Passaglia (Poli Iaş)

Florin Tănase (FCSB)

Dennis Man (FCSB)

JO Santos Oliveira (FC Hermannstadt)

Claudiu Petrila (CFR Cluj)

Antrenor: Anton Petrea (FCSB) / Așezare 3-4-3.

Care este caracterizarea făcută celor 11 titulari:

PORTAR

Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova / 27 de ani) - A avut patru intervenţii de mare portar! A început al treilea sezon în tricoul alb-albastru, interval în care a adunat 66 de prezenţe în CASA Liga 1.

FUNDAŞI

Andrei Chindriş (FC Botoşani / 21 de ani) - A marcat primul gol din carieră în CASA Liga 1. Este un fotbalist cu un mare potenţial de creştere valorică.

Marius Constantin (Universitatea Craiova / 35 ani) - A debut cu brio la Universitatea! A făcut un meci foarte bun, fiind excelent poziţionat în duelurile din apărare. Experienţa sa reprezintă un mare câştig pentru olteni.

Igor Armaş (FC Voluntari / 33 de ani) - Pe lângă jocul bun din defensivă, a înscris şi golul care le-a asigurat ilfovenilor victoria. A fost a patra reuşită în 47 de jocuri disputate de fundaşul moldovean în campionatul României.

MIJLOCAŞI

Deian Sorescu (Dinamo / 22 de ani) - A fost principalul pericol pentru adversari. A înscris pentru a șasea oară în anul calendaristic 2020, în care mai are în cont şi patru assist-uri.

George Cîmpanu (FC Botoşani / 19 ani) - A fost surpriza pregătită adversarului de Marius Croitoru, titularizarea sa fiind o decizie inspirată. A marcat un gol şi a fost declarat omul meciului.

Juan Pablo Passaglia (Poli Iaşi / 31 de ani) - Mijlocaşul ieşenilor a depus un efort consistent la centrul terenului pe toată durata partidei. În plus, şi-a trecut în cont a șasea reuşită în campionatul României, una care s-a dovedit a fi de trei puncte.

Florin Tănase (FCSB / 25 de ani) - A avut o prestaţie solidă, fiind activ în ambele faze de joc. A înscris pentru a 54-a oară în principala competiţie internă.

ATACANŢI

Dennis Man (FCSB / 21 de ani, FOTO) - Tânărul jucător al roş-albaştrilor a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri din prima rundă, reuşita sa deschizând drumul bucureştenilor spre victorie.

JO Santos Oliveira (FC Hermannstadt / 29 de ani) - Este un fotbalist capabil să facă diferenţa în momentele dificile. A marcat pentru a șaptea oară în 51 de meciuri bifate în CASA Liga 1.

Claudiu Petrila (CFR Cluj / 19 ani) - Introdus pe teren în repriza secundă, tânărul jucător clujean a marcat golul victoriei cu o execuţie tehnică frumoasă. A fot prima reuşită din carieră în CASA Liga 1.

ANTRENORUL ETAPEI

Anton Petrea (FCSB / 45 de ani) - Roş-albaştrii s-au impus categoric în derby-ul rundei de la Giurgiu, jocul practicat de bucureşteni fiind unul ofensiv de bună calitate, care le dă speranţe fanilor dornici de a-şi revedea favoriţii în lupta pentru titlu.