​FC Barcelona a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), concitadina Espanyol, în etapa a XXXV-a a campionatului spaniol de fotbal LaLiga. În urma acestui rezultat, Barcelona a acumulat 76 de puncte şi ocupă locul 2 în clasament, la un punct de liderul Real Madrid, care va evolua în această etapă, vineri, pe teren propriu, cu Alaves.

Lionel MessiFoto: Twitter - La Liga

Golul a fost marcat de Luis Suarez, în minutul 56. Cu acest gol, Luis Suarez a ajuns la 195 de reuşite, fiind al treilea marcator din istoria Barcelonei, după Messi, 630 de goluri, şi Cesar, 232.

Vezi aici rezumatul partidei.

Ansu Fati '50, de la gazde, şi Pol Lozano '53, de la Espanyol, au fost eliminaţi cu cartonaş roşu direct, pentru faulturi dure.

Cu trei etape înaintea finalului sezonului, Espanyol rămâne pe locul 20, ultimul al clasamentului, cu 24 de puncte, la 11 puncte de Eibar, de pe locul 17, care asigură menţinerea, astfel că echipa "mică" a Barcelonei a retrogradat matematic, pentru prima dată după 27 de ani.

Espanyol are 85 de sezoane în prima ligă, la fel ca Valencia şi după Real Madrid, Barcelona şi Athletic Bilbao, potrivit News.ro.