Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) a decis să pună capăt sezonului 2019-2020, întrerupt la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat preşedintele său, Claudio Tapia, citat de AFP.

Minge de fotbalFoto: Twitter

"Vom încheia campionatul pentru a putea desemna echipele calificate pentru competiţiile continentale de anul viitor", a declarat Tapia într-un interviu acordat postului de televiziune TNT.

AFA a anunţat, de asemenea, suspendarea retrogradărilor pentru acest sezon şi pentru sezonul următor. Astfel, echipa Gimnasia y Esgrima La Plata, antrenată de legendarul Diego Maradona, aflată pe locul 19 din 24 de echipe în momentul întreruperii campionatului, are asigurată menţinerea în prima divizie.

Claudio Tapia a justificat aceste măsuri prin necesitatea de a atenua dificultăţile economice cu care se confruntă cluburile, care sunt asociaţii în scop nelucrativ în Argentina.

Măsurile de izolare din Argentina, decretate pe 20 martie, urmează să fie menţinute cel puţin până la 10 mai, informează Agerpres.