​Reluarea Ligii Campionilor şi a Europa League, cele două competiţii fotbalistice continentale oprite din cauza pandemiei de coronavirus, va reprezenta o provocare mult mai mare decât repornirea campionatelor naţionale, susţine Tim Meyer, şeful comisiei medicale a UEFA, citat de agenţia DPA.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Cu siguranţă va fi mai complicat. În special din cauza actualelor restricţii de călătorie. S-ar putea să fie nevoie de permise speciale. De asemenea, ar trebui să ţinem cont de diferitele situaţii epidemiologice din diferite ţări şi poate, de asemenea, de reglementările legale diferite. Nivelul de dificultate va fi semnificativ mai mare în unele locuri", a declarat Meyer (52 ani), profesor la universitatea din Saarbruecken, care coordonează şi departamentul medical al Federaţiei germane de fotbal (DFB).

"Însă, există şi un avantaj: pentru că aceste meciuri au fost amânate, există mai multă linişte în privinţa planificării. Putem aştepta să vedem cum evoluează lucrurile în general", a adăugat oficialul german.

UEFA intenţionează să reia competiţiile continentale intercluburi după finalizarea campionatelor naţionale, sperând ca finalele Ligii Campionilor şi Europa League să se poată disputa către sfârşitul lunii august, analizându-se în prezent diferite scenarii, unul dintre acesta fiind organizarea meciurilor într-un singur loc.

În calitatea sa de principal responsabil medical al fotbalului german, Tim Meyer conduce un grup de lucru naţional care a realizat un manual detaliat privind modul în care Bundesliga ar putea reporni luna viitoare, cu porţile închise, în funcţie de acordul autorităţilor germane, informează Agerpres.