​Fundaşul Luca Kilian (20 de ani), de la echipa germană Paderborn, a fost primul fotbalist testat pozitiv la coronavirus din Bundesliga. Jucătorul german a povestit ce simptome a avut și a recunoscut că i-a fost teamă.

Luca Kilian (stanga)Foto: scp07.de

"A început pe 10 martie cu o durere minusculă în gât. A doua zi am avut dureri de cap, dar am continuat să mă antrenez", a declarat Luca Kilian, pentru Westfalen-Blatt, potrivit AFP.

"Pe 12 martie, am avut primele bufeuri (...) și o zi mai târziu au fost cu adevărat puternice. Aveam febră și tremuram puternic. În acel moment am fost cu adevărat speriat pentru prima dată. A fost nevoie de patru zile pentru a scădea febra și de atunci m-am simțit mai bine cu fiecare zi", continuă Kilian.

Jucătorul de la Paderborn a lansat în acest interviu un apel pentru a se respecta instrucțiunile autorităților din domeniul sănătății: "Acum pot să-mi împărtășesc experiența: sunt sportiv și în formă, dar a trebuit să lupt din greu împotriva virusului. Pentru persoanele care au patologii, acest virus le poate pune viața în pericol", spune el.

După ce a fost diagnosticat cu Covid-19, Luca Kilian s-a întors în casa părinților săi din Dortmund, dar nu a fost internat, deoarece mama sa este asistentă medicală și a putut să aibă grijă de el izolându-l acasă. "Dacă aș fi fost singur în Paderborn, aș fi mers la spital", a spus el.