​Barcelona a dominat mare parte din întâlnirea cu Atletico Madrid, a condus cu 2-1 până în minutul 80, dar a trebuit să se recunoască învinsă. Finalul meciului a fost unul de poveste, trupa lui Diego Simeone reușind să înscrie de două ori și să obțină calificarea în ultimul act al Supercupei Spaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scorul partidei de pe King Abdullah din Jeddah (Arabia Saudită) a fost deschis de Atletico imediat după pauză. Koke a punctat în minutul 46, dar avantajul madrilenilor nu a durat prea mult. Messi a egalat în minutul 51, iar Barcelona a preluat conducerea în minutul 62, după golul lui Griezmann.

Finalul i-a aparținut lui Atletico, trupa lui Simeone reușind să întoarcă soarta partidei. Morata a transformat un penalty în minutul 81, iar Correa a marcat golul calificării în minutul 86. A fost 3-2 pentru Atletico Madrid, care va lupta pentru trofeu cu marea rivală Real Madrid.

Vezi aici rezumatul meciului Barcelona vs Atletico Madrid.

Finala dintre Real Madrid și Atletico Madrid va avea loc duminică, de la ora 20:00 (ora României), pe stadionul King Abdullah Sports City (Jeddah).

De știut:

Supercupa Spaniei, fondată în 1982, are în acest an un nou format, cu patru echipe şi trei meciuri (semifinale şi finală), faţă de două, o întâlnire tur-retur, între campioană şi câştigătoarea Cupei Spaniei, până în 2018. Ediţia trecută s-a disputat într-o singură manşă, la Tanger (Maroc).

Acum, la competiţie participă campioana, câştigătoarea Cupei Spaniei, vicecampioana şi finalista Cupei Spaniei. În acest sezon, Barcelona este şi echipa campioană, şi finalistă a Cupei Spaniei (a pierdut, 1-2, cu Valencia), astfel că echipa de pe locul al treilea din LaLiga, Real Madrid, a fost ultima formaţie calificată, transmite News.ro.