​Justiţia franceză a respins luni recursul fotbalistului Karim Benzema, care a contestat legalitatea anchetei în afacerea "sextape", în care atacantul lui Real Madrid este inculpat, relatează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea de Casaţie a estimat că metodele de anchetă folosite în acest dosar sunt conforme, deschizând calea unui eventual proces pentru Benzema şi alte cinci persoane inculpate.

În iunie 2015, Mathieu Valbuena, pe atunci coleg al lui Benzema la naţionala Franţei, a depus plângere, afirmând că a fost sunat de un şantajist care-l ameninţa cu divulgarea unui video cu caracter intim. Şantajistul i-a cerut mijlocaşului să desemneze un om de încredere pentru a negocia o înţelegere. Benzema a fost suspectat mai târziu că l-a îndemnat pe Valbuena să plătească.

Inculpat pentru "complicitate la tentativă de şantaj" asupra lui Valbuena, Benzema a contestat metodele de anchetă ale unui poliţist care a intervenit sub acoperire în acest dosar.

Cea mai înaltă instanţă judecătorească, reunită în adunare plenară, a estimat luni că legalitatea anchetei nu a fost afectată.

În schimb, în iulie 2017 ea i-a dat dreptate lui Benzema, dar curtea de apel din Paris, desemnată să emită din nou un verdict, nu a urmat-o, iar jucătorul a depus recurs la Curtea de Casaţie.

De această dată, decizia nu este susceptibilă de un nou recurs, ceea ce înseamnă că dosarul va reveni pe biroul judecătorului de instrucţie de la Versailles. Acesta va decide dacă va avea loc sau nu un proces.

După izbucnirea acestui scandal, cei doi jucători nu au mai fost selecţionaţi la naţionala Franţei.