FCSB s-a calificat cu mari emoții în play-off-ul Europa League, după ce a învins-o la limită pe Mlada Boleslav, scor 1-0, în manșa a doua a turului trei preliminar. Vicecampioana României a fost echipa cu inițiativă, dar ocaziile importante au lipsit. A fost nevoie ca Mlada Boleslav să rămână în inferioritate numerică (minutul 75), pentru ca FCSB să pună în pericol poarta lui Seda. Coman a trimis în bară în minutul 81, iar golul izbăvitor a venit în primul minut de prelungiri, după o execuție superbă a lui Panțîru la colțul scurt.

Mlada Boleslav vs FCSBFoto: Facebook/ FCSB

S-ar putea să te intereseze și:

Europa League: CSU Craiova, eliminată de AEK Atena în turul trei preliminar (1-1 în Grecia, 1-3 la general)

În play-off-ul Europa League, FCSB va juca împotriva celor de la Vitória Guimaraes (Portugalia), pe 22 și 29 august. Meciul tur se va juca în România. Vitoria Guimaraes a trecut în turul trei preliminar de Ventspils (Letonia), scor 9-0 la general (3-0 în tur; 6-0 în retur).

Cine este Vitoria Guimaraes

Vitoria Guimaraes are în palmares o Cupă a Portugaliei (2012-2013) și o Supercupă (1988-1989). Sezonul trecut, Guimaraes s-a clasat pe locul 5 în campionatul lusitan şi a obținut calificarea în turul al doilea preliminar al Europa League, unde a trecut de Jeunesse Esch (Luxemburg), scor 5-0 la general.

Vitoria Guimaraes are un lot în valoare de 44,93 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Cel mai bine cotat jucător este căpitanul Pedrao (fundaș central, 26 de ani), cotat la 5 milioane de euro.

Ionuţ Panţîru: "Clar e cel mai important gol de până acum"

"Clar e cel mai important gol de până acum. Mă bucur că am câştigat, mă bucur că am înscris, dar meritul e al tuturor jucătorilor. Nu mă consider erou, toţi împreună am muncit, am obţinut împreună victoria. Toţi suntem eroi. Am început mai slab, ei au avut o bară. Dar după am dominat jocul, important e că am câştigat. Acum ne gândim la Guimaraes, avem şanse de calificare. Trebuie să jucăm cu inima şi Dumnezeu o să fie cu noi", a afirmat Panţîru, la Pro X, conform News.ro.

Florinel Coman: "Suntem mulţumiţi de cum am evoluat, am reuşit să câştigăm cu 1-0 în faţa unui adversar foarte greu"

"A fost un meci foarte greu până la acel roşu. Au început foarte bine, au venit peste noi, ştiam că au talie şi că sunt periculoşi la faze fixe, dar din fericire am trecut peste acele momente. Am avut emoţii, este normal, dacă au avut patru cornere la rând. Am avut emoţii, dar am reuşit să trecem cu bine peste acele momente. Suntem mulţumiţi de cum am evoluat, am reuşit să câştigăm cu 1-0 în faţa unui adversar foarte greu. L-am felicitat pe Panţîru în vestiar", a declarat Coman, la Pro X, potrivit News.ro.

Ce a spus Vergil Andronache

"Victoria este numai a băieţilor, meritul este numai al lor. Noi nu am făcut nimic altceva decât să asigurăm continuitatea. Trebuie să-l felicităm pe Panţîru pentru reuşita lui. Sunt mulţumit pentru atitudinea jucătorilor, compeţia i-a motivat, nimeni altcineva. Eu consider că Moutinho s-a descurcat extraordinar bine, a fost un <9> fals, aşa ne-am gândit, că este un jucător care poate ţine de minge şi să apară atacanţii laterali în momentul în care el ţine de minge plus apariţia celor doi interi din linia a doua. Cam aşa am gândit jocul şi din punctul meu de vedere a făcut un joc foarte bun. Pintilii este simbolul clubului şi eu l-am rugat să fie alături de noi, a stat lângă noi la încălzire şi la o parte din finalizare. Jucătorii l-au simţit foarte aproape. Eu îmi doresc să rămân la FCSB, cine nu vrea să rămână? Întrebaţi un antrenor", a spus Andronache, la Pro X.

Întrebat cum s-a gândit să-l introducă pe Panţîru, antrenorul a răspuns: "Ştiam de la început că va trebui să se facă vreo două schimbări, cam asta ne permite lotul, acum. Am făcut numai una pentru că am considerat că echipa arată bine aşa şi nu avea rost să facem modificări."

Au evoluat echipele:

Mlada Boleslav: Seda - Krapka, Takacs, Pudil, Marco Tulio (Fulnek '46) - Bucha, Hubinek, Matejovsk, Ladra - Wagner (Ewerton '70), Mesanovic. Antrenor: Jozef Weber.

FCSB: Vlad - Creţu, Planic, Cristea, Soiledis - Vînă, O. Popescu, Oaidă - T. Moutinho (Panţîru '63), F. Tănase, F. Coman. Antrenor: Vergil Andronache.

Cartonaşe galbene: Krapka '45+2, '75 / Cristea '25, Tănase '48, Soiledis '50, Coman '61, Planic '83

Cartonaş roşu: Krapka '75

Vezi mai jos cele mai importante momente ale partidei:

Final de meci. Mlada Boleslav - FCSB 0-1. Vicecampioana României a obținut calificarea în play-off-ul Europa League.

90+1' Gool FCSB! Panțîru trece superb printre doi adversari și șutează cu stângul, din unghi, la colțul scurt. Primul său gol european va fi cel mai probabil golul calificării FCSB-ului în play-off-ul Europa League. Mlada Boleslav - FCSB 0-1.

81' Coman face o preluare excelentă în interiorul careului, se întoarce și șutează, dar mingea întâlnește bara din stânga lui Seda, care era un simplu spectator.

75' Krapka îl faultează pe Coman, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.

79' A doua mutare în echipa cehilor: iese Wagner, intră Ewerton.

63' Prima schimbare la FCSB: Panțîru intră în locul lui Moutinho.

60' Coman vede cartonașul galben după ce și-a împins un adversar înainte că cehii să execute o lovitură liberă.

50' În decurs de doar două minute, Tănase și Soiledis se aleg cu câte un cartonaș galben.

52' Florinel Coman întoarce la marginea careului pentru Oaidă, însă șutul acestuia este dezamăgitor. Mingea s-a dus mult peste poarta cehilor.

46' Lardot a fluierat startul reprizei secunde. Jozef Weber a făcut prima mutare. A ieșit Tulio, a intrat Fulnek.

S-a încheiat prima repriză. Mlada Boleslav - FCSB 0-0.

43' Corner pentru Mlada Boleslav! Mingea este reluată cu capul de un jucător al gazdelor, iar Vlad iese foarte bine pentru a reține balonul. Krapka vine însă în viteză peste portarul FCSB-ului, lovește mingea din brațele lui Vlad cu capul și înscrie. Arbitrul a fluierat fault în atac, iar golul nu a fost validat. Ambii jucători s-au resimțit după ciocnire, fiind nevoie de intervenția echipelor medicale.

40' Moutinho trage de la 20 de metri, Seda respinge în față, direct în picioarele lui Coman. Atacantul lui FCSB a fost însă semnalizat în poziție de ofsaid.

28' Cristea vede galben după o intrare haotică la mijlocul terenului.

22' Coman trimite pe jos din 10 metri, însă șutul său a fost prea slab și nu i-a pus probleme lui Seda.

21' Vînă execută o lovitură liberă de pe partea dreapta, mingea ajunge în careu, Ovidiu Popescu șutează din prima, dar Seda reușește să respingă.

17' Florinel Coman este faultat la marginea careului, iar arbitrul dictează lovitură liberă pentru FCSB. Același Coman execută, mingea trece pe sub zid și este deviată de un adversar în corner.

5' Al patrulea corner pentru Mlada Boleslav, același Takacs reia cu capul, însă mingea s-a dus peste poarta roș-albaștrilor.

2' Început în forță al cehilor! În doar 70 secunde, Mlada Boleslav a avut trei cornere și a trimis și mingea în bară. La unul dintre cornere, Takacs a fost scăpat din marcaj și lovitura sa de cap s-a oprit în bara din stânga lui Vlad.

1' A început meciul. Gazdele au avut lovitura de start.

Echipele de start:

Mlada: Seda - Krapka, Takacs, Pudil, Marco Tulio - Bucha, Hubinek, Matejovsky, Ladra - Mesanovic, Wagner

Rezerve: Stejskal, Fulnek, Auer, Budinsky, Klima, Ewerton, Klima

Antrenor: Jozef Weber

FCSB: A. Vlad - Crețu, Planic, Cristea, Soiledis - Vână, Oaidă, Ov. Popescu - Moutinho, Fl. Tănase, Fl. Coman

Rezerve: Bălgrădean, Panțâru, Pintilii, Salomao, Gikiewicz, Ardelean, Belu

Antrenor: Vergil Andronache

Meciul tur: FCSB - Mlada Boleslav 0-0

Partida va fi condusă de o brigadă din Belgia. La centru se va afla Jonathan Lardot, acesta fiind ajutat de asistenții Florian Lemaire și Romain Devillers. Al patrulea oficial a fost desemnat Nathan Verboomen.